Powerledger (POWR) crasht met 50%, stoot bitcoin van troon op Bitvavo

Louise de Graaf


Powerledger (POWR) is een relatief onbekende cryptocurrency. Desalniettemin zag de coin de afgelopen 24 uur bijna 3 keer zoveel handelsvolume op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Wat is Powerledger en kan de oorzaak voor de enorme toename aan volume zijn?


Litecoin neemt het voortouw als betaalmiddel in cryptoland

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Powerledger koers klettert naar beden

Op het overzicht waarop alle meer dan 200 crypto op Bitvavo te zien zijn, steekt powerledger er met kop en schouders bovenuit. De altcoin zag de afgelopen 24 uur een handelsvolume van 34 miljoen euro.

Hiermee laat het bitcoin (BTC) ver achter zich als het om handelsvolume gaat. De oranje koning van cryptoland blijft namelijk steken op 13,8 miljoen euro.

Het hoge handelsvolume lijkt voort te vloeien uit de enorme volatiliteit die de cryptocurrency de afgelopen 24 uur heeft ervaren. POWR staat namelijk ruim 35% in de min.

De daling van de crypto begon vanochtend om half 10 Nederlandse tijd nadat de altcoin een prijs van 1 euro en 10 cent bereikte. In ongeveer twee uur tijd kletterde POWR echter terug naar net onder de 50 cent.

Er is geen overduidelijke aanleiding voor de enorme crash. Wel is het mogelijk dat veel handelaren die long zaten zijn geliquideerd nadat de koers toch meer daalden dan zij hadden verwacht. Dit is onder andere te zien op de grafieken van Coinglass.

De heren van DoopieCash noemen het ontbreken van liquiditeit dan ook als een van de oorzaken:

Wat is powerledger eigenlijk?

Powerledger is een innovatief platform dat de kracht van blockchain technologie gebruikt om energiehandel te decentraliseren. Het stelt consumenten die zelf energie opwekken in staat om hun overtollige energie direct te verkopen aan andere consumenten.

Dit is een verschuiving van het huidige systeem, waarbij overtollige energie teruggegeven wordt aan energieleveranciers, waarbij een deel van de opbrengsten verloren gaat. Powerledger wil deze dynamiek veranderen door meer transparantie te bieden over de herkomst en productiewijze van energie.

Desalniettemin blijft Powerledger een relatief kleine coin, waardoor het extra gevoelig is voor volatiliteit. Dat komt doordat het volume vaak lager ligt dan bij grote cryptocurrencies zoals bitcoin of cardano (ADA).

Gratis crypto, zoals 10 POWR

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals powerledger te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 20 POWR! Handelaren mogen helemaal zelf bepalen waar ze de 10 euro welkomstbonus aan uitgeven. Bitvavo ondersteunt meer dan 200 cryptocurrencies.

Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Post Views: 8

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment