PEPE stijgt naar nieuwe all-time high dankzij ethereum ETF-nieuws

Louise de Graaf


Pepe (PEPE), een van de grootste memecoins uit de crypto-industrie, heeft flink geprofiteerd van de hernieuwde hoop op goedkeuring van ethereum (ETH) spot Exchange-Traded funds (ETF’s). De koers van de PEPE is met tientallen procenten de lucht in geschoten dankzij de positieve ethereum ETF-ontwikkelingen, en heeft zelfs een nieuwe all-time high bereikt.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

PEPE koers gaat als een raket

Allereerst een terugblik op de katalysator van de bredere marktopleving: de mogelijke komst van een ethereum spot ETF in de Verenigde Staten. Deze week zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de knoop moeten doorhakken. Het sentiment wat betreft het eindoordeel maakte maandagavond een ommekeer doordat de SEC onverwachts om updates had gevraagd voor de lopende aanvragen.

Bloomberg ETF-analisten verhoogden de kans op goedkeuring van een luttele 25% naar maar liefst 75%. Als gevolg schoot de ethereum koers met zo’n 20% de lucht in, en ook de rest van de cryptomarkt profiteerde flink.

Terug naar PEPE. De op twee na grootste memecoin van de sector was gedurende de rally een van de best presterende cryptomunten. Nu heeft PEPE op zichzelf natuurlijk weinig te maken met de mogelijke spot ETF voor ethereum. Echter leeft PEPE op de blockchain van Ethereum, en dus profiteert het project indirect van de koersprestaties van ethereum.

Na het positieve nieuws van ethereum schoot PEPE met meer dan 30% de lucht in, waarmee een nieuwe recordprijs werd gevestigd.

Terwijl de meeste cryptomunten momenteel aan het afkoelen zijn, blijft PEPE ook vandaag doorknallen. De koers staat namelijk 22,70% hoger dan 24 uur geleden. Over de afgelopen maand is de meme-gigant met afstand de best presterende top 100-cryptomunt, met een indrukwekkende stijging van ruim 113%.

Besluit ethereum ETF nadert

Inmiddels hebben vijf potentiële ethereum ETF-uitgevers al een herziene versie van hun 19b-4 aanvraag ingediend bij de SEC. Het gaat om Fidelity, VanEck, Franklin Templeton, Galaxy samen met Invesco en ARK Invest samen met 21Shares.

De meest opvallende wijziging was zichtbaar bij de aanvragen van Fidelity, Franklin Templeton en ARK Invest/21Shares. Zij hebben namelijk gekozen om het staken van ethereum te laten vallen.

Uiterlijk morgen zal de SEC met een definitief besluit moeten komen voor de poging van VanEck. Men verwacht dat de toezichthouder meerdere ETH-fondsen goed zal keuren, mogelijk onder politieke druk vanwege de aankomende Amerikaanse verkiezingen.


Post Views: 112

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment