Oprichter van crypto-mixer Samourai Wallet vrij op borgtocht

Louise de Graaf


Het is voor overheden soms lastig om goed toezicht te houden op alles wat er zich afspeelt in de crypto wereld. Een wereld waar zich soms ook zaken afspelen die wettelijk niet toegestaan zijn. Door deze praktijken via de crypto wereld uit te voeren, hopen de daders onder de radar te blijven. Maar eind april hebben de Amerikaanse autoriteiten toch twee verdachten gearresteerd.


Nu direct crypto kopen en ruilen via Ledger door nieuwe samenwerking

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Cryptocurrency mixers faciliteren witwaspraktijken

Op 24 april werden twee personen gearresteerd op verdenking van witwaspraktijken. Keonne Rodriguez werd in de Verenigde Staten gearresteerd en William Hill, op dezelfde dag, in Portugal. Beide individuen zijn betrokken bij de crypto-opslag en mixer “Samourai Wallet”.

Cryptocurrency mixers maken het volgens de Amerikaanse autoriteiten eenvoudiger voor hackers en criminele organisaties om geld wit te wassen. De Samourai wallet is opslag met een dergelijke ingebouwde mixer, waarvan de twee oprichters nu zijn gearresteerd.

Borg van 1 miljoen dollar

Op 29 april verschijnt Rodriguez voor de rechtbank in het zuidelijke district van New York. Tijdens het proces pleitte de verdachte niet schuldig te zijn aan de genoemde verdenkingen. Het pleidooi was succesvol, aangezien de rechtbank besloot hem te laten gaan met een borgsom van 1 miljoen dollar en enkele aanvullende voorwaarden.

De aanvullende voorwaarden gaan over de gebieden waar hij zich mag bevinden, wanneer hij zijn huis in Harmony (Pennsylvania) verlaat. Ook mag hij zich niet zonder vooraf gegeven toestemming bezighouden met welke vorm dan ook van directe of indirecte cryptocurrency transacties. Afsluitend zal Rodriguez altijd een enkelband moeten dragen, zodat de autoriteiten kunnen monitoren waar hij zich bevindt.

William Hill is op dit moment nog niet verschenen voor de Amerikaanse rechtbank. Doordat zijn arrestatie in Portugal heeft plaatsgevonden, zijn er meerdere stappen te zetten voordat hij in de Verenigde Staten kan voorkomen. Voor Rodriguez is inmiddels ook een datum bekend voor de eerstvolgende zitting. Deze zal plaatsvinden op 14 mei.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Strijd tegen cryptocurrency mixers

Beide personen kunnen voor de delicten waarvan zij verdacht worden, een gevangenisstraf van maar liefst 20 jaar tegemoet zien. Ondertussen beheren de Amerikaanse autoriteiten al wel de servers en het domein van de Samourai wallet in IJsland.

De Amerikaanse overheid is al langere tijd erg druk bezig met de strijd tegen cryptocurrency mixers. Zo ook de beruchte crypto-mixer Tornado Cash. De Russische oprichter wordt momenteel in Nederland berecht, zijn collega verschijnt in Amerika voor de rechtbank. De mixers zouden volgens hen de faciliteiten bieden aan kwaadwillenden om gestolen cryptocurrencies en andere geldstromen wit te wassen.


Post Views: 12Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment