Polygon Labs, het bedrijf achter Polygon (MATIC), heeft een flink deel van zijn personeelsbestand de laan uitgestuurd. Er is echter geen reden voor paniek: de grote ontslagronde zou namelijk niets te maken hebben met financiële problemen, maar eerder ‘’ter wille van betere prestaties’’.
🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
- Advertentie
- Anycoin Direct
Krimp in team achter populaire Ethereum layer-2
De CEO van Polygon Labs, Mar Boiron, bracht eerder vandaag zijn meer dan dertien duizend volgers op sociale mediaplatform X op de hoogte van de recente reeks ontslagen.
In totaal gaat het om grofweg 19 procent van het personeelsbestand. Dit komt overeen met een totaal van 60 werknemers.
Boiron verduidelijkt dat de ‘’ongelooflijk moeilijke beslissing’’ voortkomt uit de poging van het bedrijf om de juiste omvang te bereiken, en niet zozeer uit de financiële toestand van het bedrijf.
Hij voegde eraan toe dat het team snel groeide tijdens de laatste bullmarkt, in 2020-2021, waardoor de doelstellingen van het bedrijf, extreme focus, efficiëntie en wendbaarheid, ‘’verwaterden’’.
De getroffen werknemers zullen volgens het bericht een ontslagvergoeding van twee maanden en gezondheidsvoordelen ontvangen tot februari. Bovendien zal het bedrijf de totale vergoeding van iedereen met minstens 15 procent verhogen, met terugwerkende kracht tot 1 januari 2024. Nieuwe medewerkers zullen tevens een verhoging van 5 procent ontvangen.
Ongeveer een jaar geleden ontsloeg Polygon ook al zo’n 20 procent van zijn werknemers. Deze ontslagronde moest er destijds voor zorgen dat meerdere business units geconsolideerd konden worden onder Polygon Labs.
Polygon is een zogeheten layer-2 netwerk bovenop Ethereum (ETH). Het is een schalingsoplossing die snellere en goedkopere transacties op Ethereum mogelijk maakt.
Advertisement
Polygon Labs’ revolutionaire voorstel
Eerder deze week publiceerde het legal team van Polygon Labs een revolutionair voorstel om echte decentralized finance (DeFi) protocollen te classificeren als kritieke infrastructuur, wat toezicht zou inhouden door de Office of Sybersecurity and Critical Infrastructure Protection (OCCIP) van het Amerikaanse ministerie van Financiën.
Het voorstel maakt onderscheid tussen werkelijk gedecentraliseerde DeFi-protocollen en die met aanzienlijke centralisatie, waarbij het pleit voor bestaande financiële regelgeving voor laatstgenoemde.
Post Views: 0