onthulling standbeeld, president Bukele zegt af

Louise de Graaf


Gisteren ging het langverwachte Bitcoin (BTC) 2022 evenement in Miami, Florida van start. Het evenement begon met een toespraak van de burgemeester van Miami, Francis Suarez, die zijn stad de “toekomst van financiën” noemt.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuw bitcoin standbeeld in Miami

Vervolgens onthulde hij een groot standbeeld van een robotachtige stier met laserogen. Deze bitcoin bull is natuurlijk een referentie naar het bekende bronzen standbeeld op Wall Street.

“De Miami Bull is een fysieke weergave van de inzet van onze stad om onze positie op de financiële wereldmarkt te versterken, met name bij de ontwikkeling en acceptatie van cryptocurrencies.”

Aldus Suarez. Meer dan 30.000 bezoekers worden de komende dagen verwacht tijdens het evenement, waaronder veel bekende figuren uit de crypto-industrie. Michael Saylor, Anthony Pompliano, Mike Novogratz, Nick Szabo, Adam Back, Jack Mallers, Cathie Wood, Cynthia Lummis, Peter Thiel om maar enkele namen te noemen. Sommige van hen hinten zelfs naar grote aankondigingen.

President El Salvador zegt af

Echter heeft Nayib Bukele, de president van El Salvador, afgezegd. Tijdens het evenement van vorig jaar kondigde Bukele nog zijn plan aan om van El Salvador het eerste land ter wereld te maken met een bitcoin wet.

In de brief meldt hij echter dat hij moet afzeggen vanwege “onvoorziene omstandigheden.” Naar verluidt kampt hij momenteel met bendecriminaliteit en zijn alleen al in de afgelopen dagen duizenden bendeleden opgepakt.

Bukele hint in de brief dat hij wederom een grote aankondiging wilde maken. Het blijft echter onduidelijk wat dat zou zijn. Men speculeert dat het mogelijk met de zogeheten bitcoin ‘volcano bonds’ of vulkaanobligaties had te maken.

Het evenement wordt op de laatste dag, 9 april, afgesloten met een concert. Het ‘Sound Money Fest’ bevat artiesten als DeadMau5, Steve Aoki, Logic, Run The Jewels, San Holo, en meer. Ook is er een comedyshow met Hannibal Buress.

Ondanks alle hype van het evenement, was het geen groot feest voor de bitcoin koers, die afgelopen 24 uur juist dieper kelderde.


Post Views: 246

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment