OneCoin crypto scammer mogelijk 17 jaar de bak in

Louise de Graaf


Mark Scott, een advocaat die een belangrijke rol speelde bij de beruchte OneCoin-scam, staat in de schijnwerpers vanwege de aanzienlijke strafeis die door de Amerikaanse aanklagers tegen hem is ingediend. Het Openbaar Ministerie wil dat Scott maar liefst 17 jaar celstraf krijgt.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zware strafeis voor OneCoin-advocaat

Het Amerikaanse District Court voor het Southern District of New York stelde voor om Scott een minimumstraf van 17 jaar op te leggen. Scott werd veroordeeld voor samenzwering tot bankfraude en witwassen van geld in november 2019, en speelde een cruciale rol in het witwassen van miljoenen dollars via OneCoin. Naar verluid zou hij enkele honderden miljoenen dollars hebben verduisterd in samenwerking met andere daders van OneCoin.

Ondanks het pleidooi van zijn juridische team voor een mildere straf van vijf jaar, wees de aanklager op Scotts ‘onvergeeflijke’ gedrag en het belang van een strenge straf als afschrikmiddel.

“Zijn straf moet in overeenstemming zijn met de ernst van zijn misdaad”, stellen de aanklagers tegenover de rechter

Het OneCoin-schandaal heeft een diepe impact gehad op de perceptie van cryptocurrencies. Opgericht in 2014 door Ruja Ignatova, ook wel bekend als de ‘Cryptoqueen’, en Karl Sebastian Greenwood, is OneCoin berucht geworden als een van de meest notoire Ponzifraudes in de crypto-industrie. Terwijl Ignatova nog steeds op de vlucht is en op de FBI’s Tien Meest Gezochte lijst staat, kreeg Greenwood in september 2023 een gevangenisstraf van 20 jaar voor fraude en witwassen van geld, met een restitutiebevel van $300 miljoen aan de slachtoffers van OneCoin.

Een van de grootste crypto scams

In totaal zou er voor zeker $3,75 miljard zijn gestolen door de daders achter OneCoin. Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de crypto industrie, zeker aangezien de hoofdverdacht Ignatova nog steeds niet gepakt is.

Deze recente ontwikkeling in de OneCoin-zaak dient als een sterke herinnering aan deze bizarre fraudezaak. Hoewel de markt sindsdien flink is gegroeid, is het essentieel dat beleggers en deelnemers zich bewust zijn van de risico’s en zich inzetten voor het bevorderen van transparantie en integriteit in deze evoluerende markt.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment