Nog meer crypto aandelen verkocht door vermogensbeheerder ARK Invest

Louise de Graaf


Nu de koersen van verschillende grote cryptocurrencies hard zijn gestegen, proberen verschillende bedrijven hun winst te pakken. ARK Invest heeft in december een hoop crypto-aandelen verkocht. Afgelopen week was dit opnieuw het geval, waardoor het totale bedrag voor deze maand op meer dan 200 miljoen dollar.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

ARK Invest verkoopt veel COIN, GBTC aandelen

Ark Invest Daily houdt elke dag bij wat de Exchange Traded Funds (ETF’s) van ARK Invest kopen en verkopen. Begin deze week schreven we dat de vermogensbeheerder vorige week bijna 60 miljoen dollar aan Coinbase (COIN) aandelen verkocht, evenals Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) aandelen ter waarde van 15 miljoen dollar.

Afgelopen week is het bedrijf niet gestopt met verkopen. Volgens Ark Invest Daily hebben de verschillende fondsen van maandag tot donderdag zo’n 235.000 extra COIN-aandelen van de hand gedaan. Dat is bij de huidige koers ongeveer 40 miljoen dollar waard. Volgens CoinDesk zijn de verkopen van begin deze maand tot en met afgelopen woensdag goed voor 196,8 miljoen dollar.

Ook heeft het bedrijf afgelopen week ongeveer 1,2 miljoen aandelen in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) verkocht. Die verkopen zijn bijna 42 miljoen dollar waard.

Cathie Wood verkoopt niet alle crypto aandelen

Tegelijkertijd is de vermogensbeheerder erg optimistisch over Block (SQ), waar het op maandag bijna 350.000 aandelen van kocht. Dat was toen ongeveer 25 miljoen dollar waard. Later deze week kocht het op internettechnologie gerichte fonds ARKW zo’n 160.000 aandelen bij. In totaal zijn de nieuw gekochte aandelen nu ongeveer 38 miljoen dollar waard.

De verkopen vallen op omdat ARK Invest-CEO Cathie Wood over het algemeen erg optimistisch is over cryptocurrencies en crypto-bedrijven. Het is nota bene één van de kandidaten voor een spot-ETF voor bitcoin, waarvoor het samenwerkt met 21Shares. De fondsen behielden grote bedragen aan crypto-aandelen in 2022, ondanks dat dat jaar erg ongunstig was voor de crypto-markt.

Desondanks bezitten de verschillende ARK Invest-fondsen nog steeds enorme bedragen aan crypto-fondsen. De grootste ETF is momenteel de ARK Innovation ETF met een marktwaarde van ruim 5,8 miljard dollar. Coinbase is met een weging van bijna 11% (ongeveer 1 miljard dollar) nog steeds de grootste positie van het bedrijf. Block is de op vijf na grootste positie met een waarde van ruim 600 miljoen dollar.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment