Nieuwe strijd op Ethereum netwerk doet koersen flink schommelen

Louise de Graaf


Non-fungible tokens (NFT’s) zijn ongetwijfeld één van de meest toonaangevende blockchain-innovaties van de afgelopen paar jaar. De nieuwe tokenstandaard ERC-404 voor het Ethereum (ETH) netwerk gooit alles op de kop voor NFT’s, maar de gloednieuwe standaard heeft nu al concurrentie gekregen.


Ethereum ETF van ARK Invest wil investeerders passief inkomen geven

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Hype door nieuwe NFT standaard op Ethereum

Vorige week schreven we over de plotselinge koersexplosie van de eerste ERC-404 tokens. Deze standaard bestaat pas sinds begin dit jaar, maar heeft in korte tijd veel aandacht getrokken. Dat komt doordat het iets radicaals doet.

ERC-404 is een zogenaamde ‘hybride’ standaard waarmee het mogelijk is om een NFT’s op splitsen in fracties. Dat maakt het mogelijk om slechts een klein deel van een NFT te bezitten en te verhandelen. Een ERC-404-token lijkt dus op een altcoin, maar tegelijkertijd is de onderliggende basis een NFT.

De markt ziet er wel brood in; de eerste experimentele tokens zijn al met tienduizenden procenten gestegen. Ook is de ontwikkeling te merken aan de transactiekosten op Ethereum, die zijn in 8 maanden niet meer zo hoog geweest als nu.

Concurrent voor ERC-404 standaard onthuld

Op maandag zijn de koersen van veel ERC-404 coins echter weer flink gedaald, en daar is een opvallende reden voor.

Op sociale mediaplatform X schrijft de pseudonieme Ethereum-ontwikkelaar cygaar dat zijn team hard heeft gewerkt aan een concurrerende Ethereum-standaard genaamd DN404, wat staat voor ‘divisible NFT’.

Andere ERC-404-tokens, zoals defrogs (DEFROGS), anon (ANON) en froggy friends (TADPOLE) zijn met ruim 60% tot zelfs meer dan 90% gecrasht.

Pandora (PANDORA) steeg afgelopen week nog met 2.000%, maar daalde gisteren met bijna 40%. Pandora is de eerste token van het ERC-404 team.

Je vraagt je wellicht af waarom de ontwikkelaars voor beide standaarden niet samenwerken. Ontwikkelaar Pop Punk van het softwarebedrijf Gaslite verklaart dat het ERC-404-team simpelweg te druk is om met hem te praten. De twee standaarden worden daarom naast elkaar ontwikkeld.

Toch is het niet per definitie slecht nieuws voor ERC-404. Zo is de Pandora token na de daling alweer met ruim 70% gestegen met een aanzienlijk handelsvolume. ERC-404 wordt dus nog niet simpelweg vervangen door de concurrent.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment