Nieuwe Solana memecoin stijgt 63% in korte tijd: BONK opvolger?

Louise de Graaf


Een nieuwe memecoin op het Solana (SOL) netwerk heeft zich vandaag in enkele uren tot het middelpunt van de aandacht gewerkt. Dogwifhat (WIF), dat niet geheel onverrassend een hond als mascotte heeft, heeft vandaag een indrukwekkende stijging achter de rug. Gaat deze memecoin bonk (BONK) achterna dat de afgelopen maanden de crypto-wereld omver heeft geblazen?


Cadeautje 🎉: Bitvavo geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Nieuwe crypto stijgt 63%

Dogwifhat luidde vannacht om 01:00 uur zijn indrukwekkende stijging in. Op dat tijdstip stond de koers namelijk gelijk aan 0,08795 dollar, maar iets na 16:00 uur werd een piek van 0,1438 dollar bereikt. Dit weerspiegelt een totale stijging van 63,5 procent in 15 uur tijd.

Hiermee heeft de altcoin zichzelf in de schijnwerpers gewerkt binnen de Solana gemeenschap. Volgens data van CoinMarketCap is het totale handelsvolume van WIF de afgelopen dag gestegen tot 57,35 miljoen dollar, wat een verbazingwekkende stijging van 92 procent betekent ten opzichte van een dag eerder.

WIF betrad vorige maand de crypto-wereld en heeft zichzelf al snel onder de radar van veel crypto-investeerders geworpen als mogelijke opvolger van meme-sensatie BONK. De munt heeft een Shiba Inu hond met een gebreide muts als mascotte. Deze meme circuleert al sinds 2020 op het internet.

Volgens de website van het project is het echter meer dan slechts een meme: ‘’het is een symbool van vooruitgang voor futuristische transacties, een baken voor wie vooruit denkt’’.

Opvolger van Solana’s BONK?

Met de prijs van WIF die de hoogte in schiet, stappen veel investeerders gretig het project in, in de hoop op rendementen vergelijkbaar met die van vroege BONK-investeerders. Vanaf medio oktober steeg BONK namelijk met meer dan 9.400 procent in zo’n 2 maanden tijd. Hiermee is het project de top 100 cryptomunten binnengedrongen en plotseling een grote concurrent van sterkhouders Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE).

Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn met dit soort projecten. Dogwifhat staat op plek 2.257 binnen de bredere crypto markt, met een marktkapitalisatie van slechts 124 miljoen dollar. Dit wijst erop dat het project aanzienlijke risico’s met zich meebrengt. Er is immers relatief weinig geld nodig om de koers te laten bewegen.

Om te spreken van een ware opvolger van BONK zal WIF nog een behoorlijke afstand af moeten leggen. Niets is echter onmogelijk in de crypto-wereld, waar projecten zich in korte tijd kunnen mengen met de grote jongens.

Post Views: 226Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment