Nieuwe memecoin zet de crypto wereld op zijn kop met bizarre koers

Louise de Graaf


Het is een gekte op het Solana (SOL) netwerk. Als gevolg van een indrukwekkende stijging in 2023, boeken verschillende projecten op het platform ook aanzienlijke winsten. Wen (WEN) is een nieuw project waar nu de pijlen op gericht lijken te zijn. Het project lanceerde een succesvolle airdrop via de gedecentraliseerde exchange (DEX) Jupiter. 


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat is de nieuwe crypto/memecoin Wen?

WEN is een nieuwe memecoin die onlangs is gelanceerd op het Solana netwerk. Het werd geïntroduceerd via een airdrop, naar meer dan een miljoen wallets. Het diende als onderdeel van een promotie- en testevenement door Jupiter.

De lancering van WEN maakt deel uit van een grotere trend van memecoins op blockchain netwerken. Zo zag het meme project bonk (BONK), dat net als dogecoin (DOGE) een Shiba Inu als mascotte heeft, een stijging van 10.000%. Deze memecoin is eveneens op het Solana netwerk gebouwd; een netwerk dat zeer gunstig lijkt te zijn voor op honden gebaseerde cryptocurrencies.

Bizarre hoeveelheid WEN uitgedeeld

Meer dan een miljoen Solana wallets kwamen in aanmerking voor de Wen airdrop, inclusief Jupiter gebruikers die in de afgelopen zes maanden actief waren. Ook eigenaren van de Solana smartphone ontvingen een lading aan WEN. Elke wallet kon een fors aantal tokens van 643 duizend WEN claimen. 

Verschillende bronnen meldden dat WEN voor een korte periode een enorme waardering had. Volgens CoinMarketCap was de munt zelfs even $2.915 waard. De digitale munt is echter vrijwel 100% in waarde gedaald, tot een prijs van $0,000125 op het moment van schrijven. Dat maakt iedere airdrop een teleurstellende $80 waard. Daarmee komt de totale waarde van de airdrop neer op $80 miljoen. 

Als de waarde van één WEN token bijna drieduizend dollar waard was, dan is er sprake geweest van een van de grootste airdrops aller tijden. Een miljoen gebruikers, die elk 600 duizend WEN tokens ontvingen, komt neer op een totale airdrop van 600 miljard WEN tokens. Vermenigvuldig dat met de prijs van één WEN, 3.000 dollar, en men komt uit op een totale airdrop van $1,8 biljard.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Solana netwerk presteert sterk

Opvallend genoeg bleef het Solana netwerk stabiel, ondanks de enorme vraag van 118.000 wallets die tegelijk probeerden te verbinden. Er waren echter wel wat prestatieproblemen met de populairste wallet van het platform, Phantom. Deze problemen kwamen naar voren de eerste minuten na de lancering van de airdrop.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment