nieuwe generatie stablecoins van Nederlandse bodem

Louise de Graaf


Het Nederlandse bedrijf DUCATA heeft een nieuwe generatie stablecoin ontwikkeld, genaamd DUCA. DUCATA wil hiermee een fundamentele verschuiving van stablecoins naar ‘Programmatic Money’ realiseren. De nieuwe generatie stablecoin is ontworpen om koopkracht te behouden en duurzame yield te genereren voor alle tokenhouders. De lancering staat gepland voor juni 2024 en de pre-sale is inmiddels al van start gegaan. Na ruim vijf jaar ontwikkeling onder leiding van oprichter Patrick Huisinga, biedt DUCATA naar eigen zeggen een unieke oplossing die de financiële en crypto-industrie kan gaan hervormen.

DUCATA vindt dat iedereen recht heeft op toegang tot een eerlijk financieel systeem. DUCA, de revolutionaire stablecoin die ze hebben ontwikkeld, maakt dit mogelijk met geavanceerde technologieën en innovatieve oplossingen. Een nieuwe vorm van geld.

Programmatic Money: De toekomst van geld

Programmatic Money (DUCA) is een concept waarbij geld wordt geprogrammeerd om bepaalde taken uit te voeren zonder menselijke tussenkomst, een streven waar veel mensen actief in crypto naar verlangen. De technologie die door Patrick is ontworpen, kan zorgen voor een volledige loskoppeling van het huidige financiële systeem en creëert een veilige en transparante financiële omgeving voor zijn gebruikers.

DUCA is ontworpen om gebruikers te beschermen tegen inflatie en hun koopkracht te behouden. Naast het behouden van je koopkracht, ontvangt iedere tokenhouder een yield, zonder dat deze tokens hoeven te worden gestaked. Toegankelijkheid tot eerlijk geld is belangrijk voor de missie van DUCATA, dus het ontvangen van yield zou volgens hen zonder extra stappen moeten kunnen.

Voor beleggers interessante ‘Triple Token Economy’

Er zijn verschillende maatregelen genomen om DUCA stabiel te houden en het protocol, ook genaamd DUCA, werkt met innovatieve mechanismen om dit te bewaken. Enkele hoogtepunten zijn de unieke drievoudige token economy en een uitgebreide incentive structuur. De drievoudige token economy werkt naast DUCA met DCM, een stabiliseringstoken dat als onderpand dient voor DUCA, en LPD, deze token krijgen gebruikers die hun DCM tokens als liquiditeit aan het protocol hebben verschaft.

De drievoudige token economy wordt ondersteunt door een incentive structuur. Deze wordt ingezet met behulp van verschillende innovatieve mechanismen. Het ondersteunt het in balans houden van het protocol door middel van het dynamisch belonen van tokenhouders gebaseerd op beweging in de markt. De drie tokens hebben verschillende eigenschappen waardoor het voor verschillende use-cases interessant kan zijn: DUCA als yield genererende safe store of value terwijl DCM en LPD meer speculatief ingezet kunnen worden.

Het protocol functioneert geheel autonoom, wat betekent dat DUCA volledig decentraal is en volledig geautomatiseerd werkt, zonder menselijke tussenkomst. Het feit dat DUCA geen menselijke handelingen nodig heeft om te functioneren is iets waar de crypto industrie al jaren naar op zoek is maar nog niet succesvol heeft kunnen bereiken. De innovatieve stablecoin van DUCATA kan die droom eindelijk waarmaken.

Een uniek project binnen crypto

DUCA is een volledig nieuwe vorm van stablecoin en dus ook een volledig nieuwe vorm van digitaal geld. Het protocol is nog niet live, maar zoals eerder genoemd, is de pre-sale al van start gegaan. In de pre-sale kun je DCM aanschaffen met een ruime 30% korting en leg je de fundering voor een geheel nieuw financieel systeem samen met DUCATA. Wacht niet te lang, want hoe dichterbij de lancering, hoe kleiner de korting op DCM wordt! Bovendien zal de lancering van het protocol al op korte termijn plaats gaat vinden.

Ga naar de pre-sale


Post Views: 9

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment