nieuwe eisen in rechtszaak met de SEC

Louise de Graaf


De langdurige juridische strijd tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een nieuwe wending genomen. Onlangs eiste de SEC bij de rechter dat Ripple historische financiƫle verklaringen moet overhandigen, en nu blijkt dat de rechter de SEC in het gelijk heeft gesteld, dat meldt CoinDesk. Volgens Ripple is het overhandigen van deze documenten niet wenselijk.


Start gratis met crypto šŸ“ˆ: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag ā‚¬10 gratis crypto naar keuze šŸš€. Meld je vandaag aan šŸš€

Ripple vs. SEC

Ripple bevindt zich al jaren in een juridisch gevecht met de SEC. De commissie beschuldigt Ripple van het verkopen van ongeregistreerde effecten in de vorm van XRP, wat leidde tot een rechtszaak van $1,3 miljard tegen het bedrijf. Ondanks een gedeeltelijke overwinning voor Ripple vorig jaar, toen de rechter oordeelde dat verkopen van XRP aan retailinvesteerders niet als effecten werden beschouwd, blijft de druk van de SEC voelbaar.

De recente eis van de SEC om financiƫle verklaringen van 2022-2023 en details over institutionele verkoopcontracten te verkrijgen, benadrukt de vastberadenheid van de commissie om dieper in de bedrijfsvoering van Ripple te graven. Zij gaan dus niet zomaar met een nederlaag akkord blijkt wel. Deze actie volgt op een eerdere uitspraak waarin werd aangegeven dat de verkoop van XRP aan institutionele beleggers wel degelijk als een verkoop van effecten kan worden beschouwd.

Volgens Ripple zijn deze financiƫle documenten uiterst gevoelig, en zij blijven zich hard maken tegen het moeten delen van de documenten. Al lijkt het er nu op dat het Ripple-kamp weinig keus meer heeft. Wat er allemaal te lezen zal zijn in de documenten is uiteraard niet bekend.

De XRP-saga gaat verder

Hoewel velen binnen de crypto gemeenschap de vlaggen uithingen toen vorig jaar de rechter gedeeltelijk de winst aan Ripple toekende, is de zaak alles behalve gespeeld. De lopende juridische strijd tussen Ripple en de SEC is nog altijd cruciaal voor de toekomst van Ripple, maar ook voor de hele crypto industrie.

De uiteindelijke beslissing in deze zaak zal waarschijnlijk verreikende gevolgen hebben voor de hele crypto-industrie, en zowel investeerders als andere bedrijven in de sector volgen de ontwikkelingen nauwlettend.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment