Nieuwe crypto maakt meerdere traders miljonair, maar met een addertje

Louise de Graaf


In 2019 ontstond de meme ‘dogwifhat’, een beweging rondom plaatjes van dogecoin’s (DOGE) shiba inu-hond met allerlei grappige hoeden op. Voor de crypto-gemeenschap was deze meme genoeg stof om een memecoin met de ticker WIF te maken. Hier is nu een rivaal van ontstaan, maar het loopt meteen merkwaardig.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bedenker meme komt in opstand

De altcoin in kwestie is niet de eerste versie, maar een rivaal die is opgericht door de bedenker van de meme zelf, de X-gebruiker issa (@issa). Hij verklaart niets te maken te hebben met de uitgevers van de bestaande, gelijknamige memecoin op Solana (SOL). Op de website dogwifhat.io legt hij uit dat deze nieuwe Ethereum (ETH) versie van de token, de ‘originele’ versie is.

Deze nieuwe coin werd op 3 februari gelanceerd. De eerder geïntroduceerde memecoin werd halverwege december op de Solana blockchain gelanceerd. De munt maakte destijds een flinke stijging mee, een actie waar de nieuwe rivaal moeite mee lijkt te hebben om te imiteren.

Insiders verkopen nieuwe ‘WIF 2.0’ memecoin

Maar het loopt ietwat vreemd met de nieuwe coin, zo concludeert de blockchain-analist Lookonchain op sociale mediaplatform X. Twaalf walletadressen hebben op UniSwap met de gloednieuwe versie van deze memecoin een winst gemaakt van 770 ETH (momenteel ongeveer 1,8 miljoen Amerikaanse dollar).

Een winstcijfer als dit zegt niet zoveel als je het geïnvesteerde bedrag niet weet. In dit geval weten we dat wel; dat was slechts 1,6 ETH (3.700 dollar). Dat geld was genoeg voor 24 miljoen WIF, maar ze zouden pas 15,3 miljoen coins hebben verkocht.

Dat betekent dat ze nog ongeveer 8,7 miljoen WIF over hebben, wat ongeveer 840.000 dollar waard is. De 12 wallets zouden op 3 februari in dezelfde block op de blockchain zijn gecreëerd als het moment waarop de bedenker van de coin beschikbaar stelde voor de handel.

Deze 24 miljoen coins zijn volgens gegevens van CoinGecko ongeveer 2,4% van de uitstaande coins. Direct na de introductie crashte de token met ruim 80%. De koers steeg even naar iets meer dan 30 dollarcent, maar hierna begon de daling naar ongeveer 5 cent.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment