Nieuwe Bitcoin film op Netflix: Een bizar verhaal

Louise de Graaf


Er staan al verschillende films en series over Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies op streamingsdiensten, waaronder op Netflix. Toch hebben veel van deze verhalen slechts een informatief doeleinde, terwijl de sector bol staat van de bizarre verhalen. Een nieuwe film brengt daarom iets wat misschien wat interessanter is als je toch al bekend bent met Bitcoin: een waargebeurd verhaal over de duistere kant van crypto en blockchain.


Crypto topmannen voorspellen de markt in 2024

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Film over één van de eerste crypto scams

De film Bitconned gaat over de jonge, ambitieuze crypto-ondernemer Ray Trapani die altijd geïnteresseerd was in alternatieve manieren om geld te verdienen, ongeacht de legaliteit. Toen hij lucht kreeg van Bitcoin en crypto was hij verslaafd, zoals veel mensen die in aanraking komen met de sector.

Samen met zijn vrienden zette hij de crypto exchange Centra Tech op. Trapani was de Chief Operations Officer en was hierdoor direct bezig met de illegale praktijken van het bedrijf. Het handelsplatform kreeg veel tractie. Maar volgens New York Times-journalist Nathaniel Propper was Centra Tech het schoolvoorbeeld van wat er mis is met de crypto-industrie. “Het had iets echts in zich, maar het bleef falen,” verklaart Propper in de documentaire. Het was één van de eerste grote crypto-scams.

Bloedstollend crypto misdrijf op Netflix

De cryptobeurs stelde voor samen met Visa een betaalkaart te ontwikkelen, waarmee je in reguliere winkels zou kunnen betalen met crypto. Dat is ironisch genoeg exact wat verschillende bedrijven de afgelopen paar jaar hebben gedaan, waaronder Binance. In juli van 2017 haalde het bedrijf met zijn eigen initial coin offering (ICO) ruim 25 miljoen dollar op, waarmee de oprichters een weelderige levensstijl hebben bekostigd.

Hoofdverdachte Sohrab Sharma werd in 2021 veroordeeld voor 8 jaar cel voor het verstrekken van de illegale ICO en voor het frauderen van investeerders. Trapani werd beschuldigd van effectenfraude, transactiefraude, belemmering van de rechtsgang, illegaal wapenbezit en van handelen in drugs. De film wordt verteld door Trapani zelf, en is vanaf nu te zien op Netflix.

Post Views: 1.324Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment