Nieuw Cardano tijdperk, GME hype & roerige week op komst

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Bitcoin koers heeft moeite om te herstellen

Bitcoin (BTC) maakte kort voor het weekend een forse daling en is daarvan nog niet hersteld. Op het moment van schrijven zakt de koers terug naar $69.400, dezelfde prijs als 24 uur geleden.

Desondanks is daarmee de opwaartse trend nog niet gebroken. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Altcoins, memecoins & GameStop

Ook de rest van de markt toont nog weinig herstel van de dip van vrijdag. Populaire munten als floki (FLOKI), fetch.ai (FET) en ordi (ORDI) vangen zelfs  meer klappen. Daarentegen toont notcoin (NOT) weer een sterke stijging.

De stijging van veel memecoins werd afgelopen week aangedreven door de enorme stijging van het GameStop (GME) aandeel. Ook GME maakte kort voor het weekend een harde duik, zelfs van 40%. Toch lijkt de hype weer aan te wakkeren en mogelijk kan dit ook weer memecoins meetrekken.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Spannende & volatiele week in aantocht met CPI & FOMC

Het kan overigens een zeer spannende en volatiele week worden voor de financiële markten. Aanstaande woensdag wordt namelijk in de VS zowel de consumentenprijsindex (CPI) als het volgende rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank gepubliceerd.

Beide staan berucht voor hun grote invloed op de markten en de volatiliteit die ze kunnen veroorzaken. Dat is vooral het geval als de cijfers sterk van de verwachtingen afwijken. Momenteel verwacht 99,4% van de markt dat de Federal Reseve de rente nog niet zal verlagen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Bitcoin-ETF’s presteerden bijzonder goed afgelopen week

De Amerikaanse spot bitcoin-ETF’s presteerden weer opvallend sterk afgelopen week. Ze kochten maar liefst 25.729 BTC ter waarde van ongeveer $1,78 miljard, meldt HODL15Capital.

Het was bijna evenveel als de fondsen in heel mei ophaalden. Het is ook ongeveer acht keer meer dan de 3.150 BTC die afgelopen week werd gemined.

Memecoin die met ChatGPT is geschreven tikt $638 miljoen aan

Memecoin die met ChatGPT is geschreven tikt $638 miljoen aan

Cardano kan in juni langverwachte ‘Voltaire’ tijdperk ingaan

Charles Hoskinson, de oprichter van cardano (ADA), meldt dat het crypto-netwerk binnenkort eindelijk zijn laatste fase in kan gaan.

Hoskinson bevestigt dat Cardano nog deze maand het langverwachte ‘Voltaire’ tijdperk instapt. Hij noemt het de meest significante mijlpaal in de geschiedenis van Cardano en zelfs van de hele crypto-industrie. Hiermee moet Cardano volledig gedecentraliseerd worden.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment