Neem direct je crypto op

Louise de Graaf


Bitget, een populaire crypto exchange, kondigde eind vorig jaar aan dat nieuwe gebruikers uit Nederland niet meer welkom zijn.

Nu kondigt de cryptobeurs ook aan dat bestaande Nederlandse klanten niet meer welkom zijn. Bitget verzoekt alle Nederlandse gebruikers het handelsplatform per direct te verlaten.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitget cryptobeurs verwijdert bestaande Nederlandse klanten

Na het stopzetten van het aannemen van nieuwe Nederlandse klanten in december 2023, zet Bitget nu een stap verder door ook bestaande Nederlandse klanten van het platform te verwijderen.

In een persbericht op de website van Bitget meldt het bedrijf dat deze beslissing per direct ingaat. De beurs meldt dat Nederlandse klanten tot eind februari 2024 hebben om hun geld en crypto van het platform te halen.

“De beslissing wordt van kracht direct nadat deze mededeling is uitgegaan. Als gevolg van deze beslissing zullen alle Nederlandse gebruikers moeten stoppen met het plaatsen van nieuwe orders, bestaande handelstransacties sluiten en hun activa van hun Bitget-platform terugtrekken tot het einde van februari 2024,” aldus Bitget.

Dit betekent dat Nederlandse gebruikers slechts anderhalve maand hebben om hun crypto op te nemen of te verplaatsen naar een ander platform.

Mocht dat niet lukken, dan wordt de overgebleven cryptovaluta automatisch omgezet in USDT, de bekende stablecoin gekoppeld aan de dollar. Oude klanten kunnen vervolgens aanspraak maken op deze USDT.

Het vertrek van grote crypto exchanges uit Nederland

Bitget zegt deze beslissing te nemen om te voldoen aan de regelgeving in ons land, die relatief gezien vrij streng is. De beurs kon waarschijnlijk niet voldoen aan de eisen van De Nederlandsche Bank (DNB).

Bitget meldt ook dat het deze beslissing niet lichtvaardig heeft genomen en verontschuldigt zich voor eventueel ongemak.

Afgelopen zomer vertrok ook al Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, uit Nederland omdat het niet kon voldoen aan de Nederlandse eisen en regelgeving.

Desondanks zijn er genoeg alternatieven inmiddels te vinden in ons kikkerlandje. Nederlandse platforms als Bitvavo en internationale spelers als Bybit, die onlangs een vergunning heeft verkregen in samenwerking met SATOS, blijven beschikbaar in Nederland.

Deze platformen hebben zelfs sterk genoten van het vertrek van spelers als Binance en Bitget. Bitvavo biedt momenteel nieuwe gebruikers een welkomstbonus van 10 euro gratis crypto naar keuze. Bybit, powered by SATOS, verwelkomt ook nieuwe gebruikers met een welkomstbonus: stort 100 euro en ontvang 20 euro gratis.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment