Nederlandse primeur: eerste blockchain studentenvereniging opgericht

Louise de Graaf


De Students Blockchain Association Netherlands (SBAN) werd in september 2023 officieel opgericht. Met de gedachte: “Kennis kun je vermenigvuldigen door het te delen,” is de SBAN opgericht. Het is een organisatie die alle blockchain-verenigingen in Nederland ondersteunt en faciliteert. Studenten vanuit verschillende disciplines kunnen er terecht voor het opdoen en delen van kennis over blockchain-technologie.


Bitcoin biedt nieuwe kansen in groene koopzone voordat koers stijgt

Het idee van de oprichting van een blockchain-vereniging

In januari 2023 zagen studenten Rodrigo van Asseldonk en Vince van Hoesel tot hun grote verbazing dat er nog geen vereniging was op het gebied van blockchain: 

“Wij wilden graag onze interesse in blockchain-technologie delen met andere studenten en in de praktijk brengen.” 

Dit was voor hen de aanleiding om er zelf meerdere op te laten richten, voor en door studenten, aldus de oprichters.

De studenten merkten behoefte aan een gemeenschappelijke vereniging voor studenten om te sparren over de ontwikkelingen op het gebied van blockchain. 

“Wij wilden eerst alleen een vereniging in Nijmegen oprichten, maar toen bedachten we dat het veel mooier zou zijn om in heel Nederland mensen te kunnen samenbrengen”, aldus Rodrigo en Vince. 

Het is niet alleen een mooie kans voor studenten om hun kennis op het gebied van blockchain te ontwikkelen. Ook bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in de blockchain branche kunnen volgens de oprichters op deze manier in contact komen met ambitieuze en leergierige studenten. 

Verbintenis tussen studenten en de blockchainindustrie

Op deze wijze wordt er een brug geslagen tussen de student en de blockchainbranche, die steeds meer op zoek is naar ‘jong’ talent. Om dit te faciliteren werden er twee studenten gevraagd om het team te versterken en het bestuur compleet te maken: Lars Huntjens en Ha Linh Ngo.

Vandaag de dag viert SBAN een jaar van groei en succes, met zeven actieve verenigingen verspreid over het land. De missie van SBAN om kennis te delen en te vermenigvuldigen heeft geresulteerd in een dynamisch jaar vol ontwikkelingen. Ze kondigen met trots aan het gehele blockchain-ecosysteem te hebben verbonden. Hierdoor hebben hun leden toegang tot netwerkmogelijkheden, kennis en ervaring, aldus de oprichters.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Vereniging maakt fikse groei mee

In een jaar tijd heeft de Students Blockchain Association Netherlands (SBAN) een flinke impact gemaakt. Dit werd gedreven door strategische partnerschappen die hun leden een scala aan exclusieve voordelen boden, waaronder hoofdsponsor Bitvavo. De voordelen vormen de kern van het streven naar educatie en groei binnen de wereld van blockchain. 

Leden kregen onder andere toegang tot verschillende blockchain-evenementen, waaronder gratis toegang tot NFT Paris en speciale kortingen voor Bitcoin Amsterdam. Ook worden er  verschillende  in-house workshops georganiseerd, onder leiding van blockchain-experts. 

Door de evenementen en activiteiten konden de leden connecties leggen met een netwerk van professionals, leiders in de industrie en medestudenten, aldus de oprichters. Volgens hen opende het een wereld van professionele mogelijkheden en groei.


Bitcoin koers wordt gedrukt door ETF leegloop, onthult rapport

Voortgang op blockchain en Web 3.0-gebied

Een pronkstuk van de vereniging is de lancering van een NFT marketplace. In plaats van de traditionele ledensticker, stappen ze volledig in de Web 3.0-wereld door een NFT uit te geven als bewijs van lidmaatschap. 

Verder werken ze samen met partners om een gedecentraliseerde app (dApp) te maken als communicatieplatform. Deze dApp zal dienen als een plaats waar leden gemakkelijk kunnen communiceren, samenwerken en toegang kunnen krijgen tot exclusieve content en evenementen. 

De organisatie geeft aan hard op zoek te zijn naar nieuwe leden, evenals partnerschappen en andere mogelijkheden. Volgens SBAN is er plek voor iedereen: of men nou een student is met interesse in blockchain, of een bedrijf op zoek naar fris talent.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment