Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist

Louise de Graaf


In de wereld van crypto kunnen de grenzen tussen succes en tragedie soms bijzonder vaag zijn. Onlangs heeft een schokkende gebeurtenis de schijnwerpers gericht op de duistere kanten van deze opkomende financiële sector. Een controversiële Nederlandse crypto-ondernemer genaamd Rutger Schumer heeft zelfmoord gepleegd. In zijn nasleep is een bedrag van tientallen miljoenen euro’s vermist.

Noord-Koreaanse hackers wassen $200 miljoen aan crypto wit

Noord-Koreaanse hackers wassen $200 miljoen aan crypto wit

Crypto-ondernemer heeft tientallen miljoenen schuld

Rutger Schumer was een 46-jarige Nederlandse ondernemer die weinig bekendheid genoot. Op 1 februari van dit jaar werd Schumer dood aangetroffen in zijn kantoor. Bekend is dat de man uit Ede miljoenen euro’s schuldig was aan diverse partijen. Of dat de reden van zijn zelfdoding is, is onbekend.

Schumer was zakenpartner met bekende Nederlanders als oud-profvoetballer Wesley Sneijder en zanger René Froger. Het schijnt dat hij de ochtend van zijn dood nog schuldeisers over de vloer had. Hij vertelde hen dat hij zo snel mogelijk met de grote geldsommen zou komen om hen terug te betalen. Het bedrag loopt op in de tientallen miljoenen, stellen zijn oud-collega’s.

Het overlijden van Schumer werd gemeld door de ex-zakenpartners van hem. Zo was hij tot oktober 2023 in dienst bij cryptobedrijf Qommodity. De onderneming was actief in het verhandelen van verschillende grondstoffen in het Afrikaanse land Sierra Leone. Er werden tokens gedistribueerd van de grondstoffen om mee te kunnen handelen. Beleggers werden uitgekeerd in de token, opgezet door Qommodity.

Grootschalige bedrijfsfraude bij Qommodity

Schumer was verantwoordelijk voor de sales en marketing. Eigenaar van het bedrijf was een vriend van hem met de naam Edward Meijers. Hij heeft Schumer de deur gewezen nadat duidelijk werd dat hij een groep beleggers ‘geld afhandig hebben gemaakt uit naam van het bedrijf’. Volgens de investeerders en Qommodity zou de Edenaar het geld naar zijn eigen rekening sturen. Ook via een omweg heeft Schumer zichzelf uitbetaald met geld dat niet van hem is.

Het bedrijf heeft aangifte gedaan. Op de eigen website heeft het een nieuwsbericht geplaats over het overlijden van Schumer. Daarnaast hebben zij laten weten “het slachtoffer te zijn geworden van structureel crimineel gedrag van Schumer”. De crypto-onderneming schijnt niet op de hoogte te zijn geweest van de criminele transacties. Qommodity heeft om die reden laten weten een onderzoek gestart te zijn.

Denk je aan zelfmoord of heb je bij iemand een vermoeden dat hij/zij kampt met suïcidale gedachtes? Praten over zelfmoord kan gratis via de livechat op www.113.nl of telefonisch via 113 of 0800-113.


Post Views: 3.085Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment