Nederlandse crypto exchange Bitvavo gaat belangrijke samenwerking aan

Louise de Graaf


De Nederlandse crypto exchange Bitvavo gaat gebruikmaken van professionele systemen en diensten van Figment, een stakingplatform. Gebruikers van Bitvavo krijgen te maken met de stakinginfrastructuur van Figment.  Maar wat houdt deze samenwerking in?


Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Bitvavo en Figment

Bitvavo is een grote crypto exchange in Europa, met toegang tot ruim 250 crypto-activa en ongeveer 1,5 miljoen gebruikers. Door de registratie bij de Nederlandsche Bank biedt het een veilige handelsomgeving en houdt het zich aan de noodzakelijke regelgeving.

Figment is de toonaangevende leverancier van stakinginfrastuctuur. Bovendien heeft het meer dan 500 institutionele klanten, waaronder vermogensbeheerders, beurzen en stichtingen. Figment biedt aan zijn klanten uitgebreide tools, technologieën en services voor staking aan om beloningen te krijgen met digitale activa.

Aankondiging samenwerking

Op 1 mei 2024 kondigde Figment aan dat het de stakinginfrastructuur zou leveren voor de cryptobeurs Bitvavo. Bitvavo zal de activa van gebruikers inzetten via meerdere proof-of-stake protocollen, waaronder ethereum (ETH), solana (SOL) en near protocol (NEAR).

Mark Nuvelstijn, Chief Executive Officer (CEO) bij Bitvavo, is blij met de samenwerking met Figment:

“Bitvavo herziet en verbeterd zijn producten en diensten voortdurend. Figment is een van de toonaangevende infrastructuurleiders op de markt en we blijven onder de indruk van hun toonaangevende en actuele marktkennis. Kortom, wij kijken ernaar uit om deze succesvolle samenwerking voort te zetten.”

Eva Lawrence, hoofd EMEA bij Figment, zegt het volgende over de samenwerking:

“We kijken ernaar uit om de staking-service van Bitvavo te blijven aanvullen met onze infrastructuur van institutionele kwaliteit. Bovendien werken nu zes maanden met het team en zijn enorm onder de indruk van hun snelheid en innovatie op het gebied van nieuwe netwerkaanbiedingen. We kijken ernaar uit om deze relatie verder te versterken en om staking naar Bitvavo’s gebruikers in heel Europa te brengen.”


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Wat houdt de samenwerking in?

Door de samenwerking kunnen er beloningen door klanten worden verdiend door te gaan staken op nieuwe netwerken. Staken houdt in principe in dat investeerders cryptocurrencies, waarvan het stakingproces wordt ondersteund, vastzetten in een bepaald contract, of simpelweg op een exchange en als beloning hiervoor periodiek worden uitbetaald. Zodoende is het van belang dat je in dit geval cryptocurrencies bezit op het platform van Bitvavo.

Verder kunnen klanten die Figment gebruiken op een veilige manier hun cryptocurrencies inzetten met behulp van slimme technologieën. Met speciale validator-nodes, waar Figment bezig is met het opzetten ervan, willen ze hoogwaardige netwerkprestatie en beveiliging bieden aan Bitvavo. Figment benadrukt dat het goede systemen heeft en dat het veilig is om bij hen te staken. Bovendien beschikt Figment over speciale certificaten die aantonen dat ze betrouwbaar zijn.


Post Views: 56Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment