Nederlanders kunnen nu direct crypto kopen in MetaMask met Revolut

Louise de Graaf


Afgelopen woensdag kondigde Revolut, een neobank met ruim 700.000 klanten in Nederland, zijn integratie met de populaire Ethereum (ETH) wallet MetaMask aan, waardoor Revolut klanten een directe manier krijgen om hun crypto aan te kopen zonder hun wallet te verlaten.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Koop crypto op Metamask, met Revolut

Klanten uit het Verenigd Koninkrijk en de Europese Economische Ruimte (EER) kunnen nu namelijk met Revolut Ramp direct crypto-aankopen doen vanuit de MetaMask wallet. Klanten kunnen hun fiat-valuta saldo gebruiken of betalen met hun Visa- of Mastercard-bankkaart. Revolut Ramp is toegankelijk via de applicatie en browserextensie van MetaMask, waardoor gebruikers tot 20 cryptocurrencies kunnen kopen, waaronder ETH, USDC, USDT en shiba inu (SHIB).

Vereenvoudigde KYC controle

Een van de nieuwe functies die door de integratie mogelijk worden gemaakt, is gekoppeld aan Know Your Customer (KYC)-controles. Gebruikers van de Revolut-app, dat meer dan 18 verschillende fiatvaluta ondersteunt, die geld toevoegen aan MetaMask hoeven deze controles niet te doorlopen, omdat het bedrijf vertrouwt op bestaande verificatie. KYC-processen omvatten doorgaans het verzamelen en verifiëren van persoonlijke informatie.

Niet-Revolut-klanten kunnen ook gebruikmaken van de integratie, maar moeten daarvoor wel hetzelfde KYC-proces ondergaan als standaard gebruikers van Revolut.

Mazen Eljundi, Global Business Head of Crypto bij Revolut, zei het volgende over de nieuwe samenwerking:

“ We zijn verheugd om samen te werken met een leider in de web3-ruimte, MetaMask. We zullen klanten de mogelijkheid bieden om soepel, veilig en zonder belemmeringen meer dan 20 tokens te kopen met hun fiat-valuta.”

Een positief bericht, nadat de neobank in januari nog cryptocurrency-diensten voor zakelijke klanten in het Verenigd Koninkrijk had opgeschort. De beslissing werd toegeschreven aan de introductie van nieuwe regelgeving met betrekking tot cryptocurrency-promoties van de Financial Conduct Authority (FCA).

De nieuwe samenwerking tussen Revolut en MetaMask met de introductie van Revolut Ramp maakt het voor klanten dus makkelijker om crypto aan te schaffen direct vanuit hun wallet. Het maakt het een stuk toegankelijker om zelf crypto-activa in beheer te nemen, in lijn met het decentralisatie principe van de crypto-wereld.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment