NEAR nu meest gebruikte blockchain voor AI projecten

Louise de Graaf


De wereld van cryptocurrencies en blockchain blijft zich ontwikkelen, met nieuwe projecten die steeds maar weer de grenzen van technologie verleggen. Een van deze baanbrekende projecten is NEAR Protocol (NEAR). Dit blockchain-systeem, ontworpen met een focus op gebruiksvriendelijkheid en geavanceerde technologie, heeft als doel Web3 toegankelijk en voordelig te maken voor miljarden mensen wereldwijd. Maar wat maakt NEAR zo bijzonder in vergelijking met andere blockchain-platforms? Crypto Insiders analist Khiem Nguyen legde het uit.

Als eerste fundamentele updates als deze ontvangen? Word dan lid van onze Discord.

PEPE stijgt naar nieuwe all-time high dankzij ethereum ETF-nieuws

PEPE stijgt naar nieuwe all-time high dankzij ethereum ETF-nieuws

Schaalbaarheid en innovatie van NEAR Protocol

NEAR Protocol onderscheidt zich door zijn schaalbaarheid en innovatieve benadering. Met sharding-technologie, vergelijkbaar met het opdelen van een drukke stad in beheersbare wijken, kan NEAR veel meer transacties gelijktijdig verwerken dan traditionele blockchains. Dit verhoogt de efficiëntie en snelheid van het systeem aanzienlijk, wat essentieel is voor de ontwikkeling en toepassing van complexe AI-modellen.

Daarnaast is NEAR ontworpen om toegankelijk te zijn voor een breed publiek, niet alleen voor tech-experts. Dit gebruiksvriendelijke ontwerp stimuleert innovatie en ontwikkeling door AI-toepassingen toegankelijker te maken. Door deze combinatie van schaalbaarheid en gebruiksgemak is NEAR een aantrekkelijk platform voor AI-ontwikkelaars die enorme datasets moeten verwerken.

De rol van AI en blockchain

Een van de grootste uitdagingen bij AI-ontwikkeling is het verzamelen en verwerken van enorme hoeveelheden data. Blockchain-technologie, met zijn veilige en transparante karakter, biedt een oplossing voor dit probleem. NEAR Protocol maakt het mogelijk om een veilige en transparante marktplaats voor data te creëren, waarbij gebruikers eerlijk worden gecompenseerd voor hun data, en AI-ontwikkelaars toegang krijgen tot de hoogwaardige data die ze nodig hebben.

Groei en adoptie van NEAR Protocol

De groei en adoptie van NEAR Protocol zijn indrukwekkend volgens Khiem. Volgens de ranglijst van Dappradar heeft NEAR een aanzienlijke stijging gezien in het aantal unieke actieve wallets (UAW), dat momenteel op 15,7 miljoen staat.

“De aanzienlijke toename in zowel UAW als TVL wijst op een groeiend vertrouwen en adoptie van het platform door zowel ontwikkelaars als gebruikers. Met deze positieve trends lijkt NEAR Protocol klaar om zijn groei voort te zetten en een belangrijke rol te spelen in de verdere ontwikkeling van het Web3-ecosysteem.”, aldus Khiem

Deze positieve trends worden verder ondersteund door de investeringen van de NEAR Foundation, die onlangs $4 miljoen USD heeft gereserveerd om de infrastructuur van het platform te versterken. Deze investering is bedoeld om het succes van NEAR-projecten te ondersteunen en om het beste ecosysteem voor de volgende generatie van AI-onderzoek en toepassingen te creëren.

Met zijn schaalbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en sterke focus op AI-integratie, staat NEAR volgens Khiem en andere analisten klaar om een belangrijke rol te spelen in de verdere ontwikkeling van het crypto-ecosysteem. De indrukwekkende groei in gebruik en adoptie toont aan dat NEAR een platform is om in de gaten te houden voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van blockchain en AI.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment