Na succes met bitcoin ETF, zet Grayscale nu in op optiecontracten

Louise de Graaf


Nadat in januari de eerste spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) in de Verenigde Staten werden goedgekeurd, sprongen investeerders hier massaal bovenop.

De fondsen groeiden met miljarden dollars, en een aantal schopte het zelfs tot hoog in het lijstje met populairste beursfondsen in de aandelenmarkt. Nu wil de industrie verder met de volgende stap.


Bitcoin halving biedt hoop voor ingestorte BTC-verzamelitems

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

(Meer) opties volgende stap voor crypto?

Die volgende stap is voor zijn dan wellicht de goedkeuring van beursgenoteerde optiecontracten. Dit zijn derivaten; kunstmatige financiële producten waarmee je extra winst kunt behalen.

In het geval van opties gebeurt dat met een ingebouwde hefboom van maar liefst 100 keer de waarde van wat je er zelf in stopt. Dat heeft ook een nadeel, want de contracten verlopen na een vooraf bepaalde periode, waarna ze in veel gevallen waardeloos zijn.

Deze financiële producten zijn erg ingewikkeld, en worden daarom ook strak gereguleerd door beleidsmakers. Financiële dienstverleners moeten het aangeven als ze voor een bepaalde activa voor het eerst optiecontracten willen uitgeven.

Het moet gezegd worden dat optiecontracten ook voor de crypto-industrie al bestaan, maar Grayscale wil nu ook beursgenoteerde optiecontracten zien voor bitcoin.

Grayscale dringt aan op goedkeuring bitcoin opties

Op sociale mediaplatform X (Twitter) verzoekt Grayscale CEO Michael Sonnenshein Amerikaanse beleidsmakers om de aanvraag van beursgenoteerde optiecontracten bovenop de spot-ETF’s goed te keuren. De markt heeft volgens hem behoefte aan een robuuste opties-markt voor bitcoin.

Grayscales grootste beursfonds, GBTC, bestaat al sinds 2015. Maar omdat het op een over-the-counter (OTC) beurs genoteerd staat, is het nooit eerder in aanmerking gekomen voor opties. Als de Amerikaanse beurswaakhonden ermee akkoord gaan, dan kan dat nu veranderen. Inmiddels wordt het namelijk aangeboden op de NYSE Arca, waar wel opties op verhandeld mogen worden.

Het is goed mogelijk dat deze volgende stap snel gezet zal worden, de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de aanvragen van de New York Stock Exchange (NYSE), de Nasdaq en de Chicago Board Options Exchange voor deze contracten al goedgekeurd. Dit kan nog tot 21 september 2024 duren, maar het is een begin. Ook kan het helpen dat Grayscale zelf een speciale ETF waar opties in zijn verwerkt heeft aangevraagd.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment