Mysterieuze crypto whale koopt €77 miljoen aan grote altcoin

Louise de Graaf


Als je het woord ‘whale’ hoort, dan denk je vermoedelijk al snel aan grote zwemmende zoogdieren of aan grote bitcoin (BTC) investeerders. Dat komt doordat altcoin-whales veel minder vaak in de aandacht komen. Maar dat betekent niet dat ze er niet zijn, integendeel zelfs. Het blijkt nu dat diepe zakken de afgelopen dagen grote hoeveelheden chainlink (LINK) hebben verplaatst.


Illegale crypto mining-operatie ontdekt in school

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Crypto whale slaat flink chainlink (LINK) in

Dat schrijft blockchain-analysedienst Lookonchain op sociale mediaplatform X. Op Binance zou een handelaar zijn die maar liefst 4,5 miljoen LINK ter waarde van ongeveer 83,6 miljoen dollar heeft aangekocht. Hierna heeft hij 55 nieuwe hardware wallets aangemaakt, en de coins naar deze adressen verplaatst. Elk adres heeft nu tussen de 8.587 en 193.000 LINK ter waarde tussen de 157.000 dollar en 3,5 miljoen dollar, volgens de bijbehorende spreadsheet.

De handelaar begon afgelopen maandag met het versturen van de coins naar deze wallets. Afgezien van LINK-tokens zit er opvallend genoeg niets in de wallets, de eigenaar heeft ze dus speciaal voor deze token aangemaakt. Lookonchain gaat ervan uit dat het slechts één investeerder is, maar dat is nooit met zekerheid te zeggen. Het is in dit geval ook niet duidelijk van wie de wallets zijn, en ook niet wanneer de handelaar precies heeft gekocht.

Chainlink koers opvallend sterk

Toch verklaart deze activiteit misschien waarom de chainlink koers sinds eind vorige maand met zo’n 41% is gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Die periode was voor de meeste cryptocurrencies het moment van een significante bodem, maar LINK is sindsdien veel harder gestegen dan veel andere coins en zelfs meer dan veel altcoins. Zelfs op een dag dat de rest van de markt het zwaar had steeg LINK met 5%.

Ook valt op dat de koers vrij sterk is als je wat verder uitzoomt. Veel altcoins hebben nog een lange weg te gaan voordat ze bij hun all-time high in de buurt komen, maar voor chainlink is deze nog ‘maar’ 190% van de huidige koers verwijderd.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment