Morgan Stanley wil eerste ‘Bitcoin ETF bank’ worden

Louise de Graaf


De nieuwe bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETFs) halen sinds hun lancering veel kapitaal op en ontketenen een strijd tussen grote vermogensbeheerders als BlackRock en Fidelity.

Inmiddels ontketenen de beursfondsen nog een strijd, namelijk tussen grote Amerikaanse investeringsbanken als Morgan Stanley.


Crypto aandelen kunnen ontploffen door mogelijke ‘short squeeze’

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Nieuwe race: Wie wordt de eerste ‘bitcoin ETF bank’?

Het gaat dan om de race wie de eerste ‘wirehouse’ wordt die de bitcoin-ETFs volledig goedkeurt. Een wirehouse is een soort brokeragebedrijf of effectenmakelaar.

Het is een financiële instelling die een breed scala aan financiële diensten biedt en vaak een netwerk van adviseurs heeft. Dat kan ervoor zorgen dat de ETFs nog meer kapitaal aan kunnen trekken via nieuwe klanten.

Onlangs leek het erop de grote investeringsbank UBS het eerste effectenhuis zou worden dat de bitcoin-ETFs goedkeurt.

Dat viel blijkbaar niet in de smaak bij de heren van Morgan Stanley, een van de grootste Amerikaanse investeringsbanken.

Morgan Stanley vs UBS

Morgan Stanley wil de eerste bitcoin-ETF bank worden en zal wellicht binnenkort hierover een aankondiging maken. Dat zal mogelijk enkele dagen zijn voordat UBS officieel dezelfde aankondiging maakt.

Dit meldt crypto-expert Andrew (AP_Abacus) op Twitter aan de hand van interne documenten die hij in handen heeft. In reactie hierop zegt ETF-expert Eric Balchunas van Bloomberg dat hij ook van een betrouwbare bron heeft gehoord dat de banken hiermee bezig zijn.

Volgens Balchunas zouden de partijen in een soort spel zitten waarbij ze kijken wie de eerste stap zet op het gebied van regelgeving. De banken zouden wachten tot een van hen begint, wat dan zou dienen als een soort bescherming voor de rest.

Hij voegt daaraan toe dat ze wellicht allemaal tegelijk zullen beginnen, maar wanneer precies, is nog de vraag. Andrew gokt erop dat Morgan Stanley UBS zal verslaan in de race.


Hoe de bitcoin koers de onzekere economie en rentezorgen trotseert

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Effectenhuizen kunnen voor nieuwe kapitaalstroom zorgen

In maart zei Matt Hougan, CIO van Bitwise, een van de vermogensbeheerders met een bitcoin-ETF, dat de ETFs mogelijk op de vooravond staan van een nog grotere kapitaalgolf zodra de grote effectenhuizen de ETFs aan hun klanten zullen aanbieden.

De bitcoin-ETFs starten april echter ondermaats. Dat begon met een netto-uitstroom op 1 april en daarna volgde drie dagen van matige instroom.

De netto-instroom kwam gisteren op $106,8 miljoen uit en trekt daarmee het dagelijkse gemiddelde omlaag naar $212,1 miljoen.


Post Views: 56

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment