Moeder verloor €200.000 door grote liefde en “crypto miljonair”

Louise de Graaf


In de cryptowereld lijkt het veel te gaan over grote bedrijven, enorme investeringen en transacties waar de gewone mens niks mee te maken heeft. Toch gebeuren er ook heel veel bizarre verhalen waar normale burgers zonder miljoenenbeurs bij betrokken zijn.

Zo heeft een alleenstaande moeder uit Engeland al haar spaargeld verloren aan een crypto-‘Tinder Swindler’. In een interessant artikel gaat het Britse Mail Online verder in op dit opmerkelijke verhaal.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cryptoscam via datingapp

Natalie Foster, een 42-jarige moeder uit een klein plaatsje uit Engeland, matchte drie weken geleden op datingapp Tinder. De man waarmee ze zogenaamd een klik had zou ‘James’ heten. Het klikte onmiddellijk tussen de twee en James begon al snel over cryptocurrency te praten. James beweerde dat hij een oom had die een fortuin had verdiend in de cryptowereld.

Foster werd door haar gesprekspartner overtuigd een cryptowallet aan te maken waarin ze 300 pond investeerde. Aanvankelijk leek het alsof ze 80 pond winst had gemaakt waardoor ze James begon te vertrouwen. Hierna investeerde ze nog 100 pond, waarmee ze een flinke 93 pond winst maakte. Tussendoor had ze geen mogelijkheid om het geld te incasseren, maar dit deed helaas nog geen belletje rinkelen.

Geavanceerde technieken leiden tot megascam

Na deze ‘successen’ overtuigde James zijn tindermatch om nog 2000 pond te investeren. Toen zijn oom een once-in-a-century deal zou hebben, trok Foster al haar spaargeld van de bank en laadde nog eens 3500 pond naar de mysterieuze wallet.

James voegde haar toe aan een whatsappgroep met onbekende nummers, dit zouden de oom van James en andere cryptokenners moeten voorstellen. Natalie vertelt na deze trade een totaalbedrag van 67.000 pond in haar wallet te hebben gezien, welke ze wederom niet kon opnemen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Nasleep van de oplichting

Toen Natalie haar winst probeerde op te nemen, blokkeerde haar account. Het spaargeld dat ze van haar overleden opa had geërfd was verdwenen. Toen ze haar Tindervlam hiermee confronteerde, kreeg ze een kille reactie en werd ze geblokkeerd. Ze heeft contact opgenomen met het Britse centrum voor fraude, maar of ze haar geld ooit nog terugziet is een vraag.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Wat is jouw crypto verhaal?

Heb jij zelf ook een opmerkelijke ervaring binnen de crypto-wereld die je graag met ons en de lezers van Crypto-Insiders deelt? Stuur ons een berichtje via Instagram met jouw verhaal, en wie weet schrijven we hierover. In dat geval krijg jij 2 pizza’s van New York Pizza.

Uiteraard zal je anoniem worden vermeld. Mocht je alsnog graag benoemd worden, is dat natuurlijk ook mogelijk.


Post Views: 87

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment