MicroStrategy wil nog meer bitcoin kopen met plan van half miljard

Louise de Graaf


MicroStrategy (MSTR) is van plan om een aandelenverkoop van 500 miljoen dollar te organiseren om extra bitcoin (BTC) te kunnen kopen. Het bedrijf versterkt hiermee zijn toewijding aan bitcoin binnen het bedrijf. MicroStrategy heeft aangekondigd dat het van plan is om de aandelen in de vorm van converteerbare obligaties aan te bieden. Deze komen in 2032 te vervallen.

Bitcoin nog vroeg, grote spelers staan op de drempel: Franklin Templeton

Bitcoin nog vroeg, grote spelers staan op de drempel: Franklin Templeton

Microstrategy gaat zijn bedrijfsobligaties aanbieden

De schulduitgifte bestaat uit converteerbare obligaties die in 2032 vervallen. Deze optie zal niet beschikbaar zijn voor particuliere beleggers, maar enkel voor gekwalificeerde institutionele kopers. Na de aankoop heeft men nog twee weken de tijd om tot 75 miljoen dollar extra aan obligaties te verwerven.

Het persbericht lichtte toe dat het rentepercentage, de initiële wisselkoers en andere voorwaarden van de obligaties worden bepaald op het moment van de aanbieding. Microstrategy verwacht daarbij dat de referentieprijs voor de obligatie gelijk zal zijn aan de gewone aandelenprijs op de dag van aanbieding.

De netto-opbrengsten zullen voornamelijk worden gebruikt om extra bitcoin te verwerven en om te voorzien in algemene bedrijfsdoeleinden. Ondanks dat de prijs van bitcoin afhankelijk is van marktomstandigheden, sluit deze zet aan bij het langetermijndoel van MicroStrategy om zo veel mogelijk bitcoin als reserve-activum te gebruiken.

Niet voor iedereen beschikbaar

Bitcoin-maximalist Michael Saylor heeft onlangs ingestemd met een schikking van $40 miljoen om zijn rechtszaak te beëindigen. Om fiscale problemen te voorkomen, kiest Microstrategy ervoor om volgens het boekje te werken waardoor niet iedereen in aanmerking komt voor deze optie.

Volgens het persbericht zouden de obligaties worden aangeboden en verkocht aan gekwalificeerde kopers onder Regel 144A van de Securities Act van 1933. Dit zou betekenen dat de converteerbare obligaties niet officieel geregistreerd zullen zijn bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Niet geregistreerd zijn bij de SEC betekent dat ze niet in openbare markten kunnen worden verkocht of gekocht zonder aan bepaalde specifieke juridische voorwaarden te voldoen.

Renteverlagingen kunnen bullmarkt voor bitcoin en crypto inluiden

Renteverlagingen kunnen bullmarkt voor bitcoin en crypto inluiden

MicroStrategy’s gok op bitcoin

MicroStrategy, onder leiding van uitvoerend voorzitter Michael Saylor, is bekend geworden om zijn bitcoin-gerichte strategie in de afgelopen jaren. Op 26 april bezat het bedrijf 214.400 bitcoin die op dit moment ongeveer 14 miljard dollar waard zijn. Eventuele bitcoin aankopen in het tweede kwartaal zou betekenen dat het bedrijf 15 opeenvolgende kwartalen bitcoin heeft gekocht.

Hoewel andere bedrijven zoals Tesla (TSLA) hebben bevestigd crypto te kopen, heeft geen van hen een bitcoin voorraad die ook maar in de buurt komt van die van MicroStrategy.

In dat opzicht, tonen de aandelen van geen van de andere bedrijven die in bitcoin investeren zoveel correlatie met de bitcoin prijs als het aandeel van MicroStrategy. Hoewel de prijstrend voor bitcoin en MicroStrategy parallel lijken te bewegen, is het aandeel van MicroStrategy sinds februari harder in prijs gestegen. Op 26 februari 2024 kondigde Microstrategy aan dat het 3.000 bitcoin aan zijn portefeuille had toegevoegd.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment