MicroStrategy wil bitcoin strategie uitbreiden, $600 miljoen plan

Louise de Graaf


De Amerikaanse softwareleverancier MicroStrategy, de grootste beursgenoteerde bitcoin (BTC) bezitter ter wereld, wil zijn bitcoin-strategie in een nóg hogere versnelling zetten. Het bedrijf, dat al sinds 2020 enorme bakken met geld investeert in bitcoin, heeft plannen naar buiten gebracht om honderden miljoenen dollars op te halen om zijn bitcoin schatkist verder uit te breiden.


Je kunt nu Nintendo 64 games spelen op Bitcoin vanuit je browser

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

$600 miljoen aan bitcoin

Het op de Nasdaq genoteerde bedrijf heeft gisteren in een verklaring laten weten kapitaal op te willen halen in de vorm van zogenoemde converteerbare obligaties.

Een obligatie is een lening die je geeft aan een bedrijf of overheid. Een converteerbare obligatie is een speciaal soort obligatie uitgegeven door bedrijven die de mogelijkheid biedt om te worden omgezet in een vooraf bepaald aantal aandelen van het uitgevende bedrijf.

MicroStrategy wil 600 miljoen dollar ophalen middels zijn zogenoemde ‘convertible senior notes’. MicroStrategy is van plan om de netto opbrengsten van de uitgifte te gebruiken om “extra bitcoin te verwerven en voor algemene bedrijfsdoeleinden’’.

Het woord “senior” in de benaming van deze instrumenten wijst erop dat, bij een faillissement, de eigenaren van deze obligaties eerder worden terugbetaald dan de gewone aandeelhouders.

De uitgave is onderhevig aan marktvoorwaarden en verschillende factoren, met een uitbreidingspotentieel van 90 miljoen dollar.

MicroStrategy’s enorme BTC-winst

MicroStrategy was het allereerste beursgenoteerde bedrijf dat bitcoin op de balans zette en is nog nooit van de troon gestoten door andere publiek verhandelde bedrijven.

De firma heeft 193.000 BTC in handen, wat overeenkomt met 0,919 procent van het totale circulerende bitcoin-aanbod. In totaal heeft het bedrijf 6,09 miljard dollar neergelegd om tot dit bezit te komen. Tegen de huidige BTC koers draagt de gigantische stapel een waarde van 12,87 miljard dollar. Dit betekent dat MicroStrategy momenteel op een (ongerealiseerde) winst zit van 6,87 miljard dollar.

Met een gemiddelde aankoopprijs van 31.168 dollar staat de winst op het moment van schrijven gelijk aan 35.602 dollar per bitcoin.

Ondanks de mooie cijfers heeft Michael Saylor, de medeoprichter en uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, aangegeven dat er geen plannen zijn om (een deel van) het BTC-bezit op de markt te dumpen. Het onderstreept de ambities van MicroStrategy om zich te transformeren in een ‘Bitcoin ontwikkelingsbedrijf’.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment