MicroStrategy ging in april door met bitcoin kopen, ondanks verlies

Louise de Graaf


MicroStrategy is één van de grootste investeerders in bitcoin (BTC), en het is de afgelopen maanden niet gestopt met het verstevigen van deze positie. Ook in april was dit het geval. Het bedrijf heeft opnieuw extra bitcoins gekocht, ondanks dat het bedrijf op zijn andere werkzaamheden verlies leed.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

MicroStrategy kocht opnieuw BTC

Op maandag heeft MicroStrategy (beurssymbool: MSTR) de cijfers van het eerste kwartaal aangekondigd. De boodschap is meteen duidelijk dankzij de titel van de aankondiging; het bedrijf bezit nu 214.400 BTC. Bij de huidige koers is dat ongeveer 13,1 miljard Amerikaanse dollar waard.

Het technologiebedrijf begon al in 2020 met het kopen van de coins, waardoor het een flinke ongerealiseerde winst aan het draaien is. Het bedrijf heeft namelijk maar 7,5 miljard dollar hoeven neerleggen voor zijn totale bitcoin-voorraad. Dat komt neer op een winst van $5,6 miljard, waarbij de koers tot 35.180 dollar kan zakken voordat ze break-even komen te staan.

Sinds begin dit jaar is de bitcoin koers al met meer dan 70% gestegen, alhoewel deze inmiddels weer met zo’n 17% is gedaald. Desondanks had MicroStrategy genoeg vertrouwen om in april 122 BTC bij te kopen. Wel is duidelijk te zien dat het aantal gekochte coins in april flink is afgenomen.

Maar bitcoins kopen is niet het enige wat MicroStrategy doet, het heeft namelijk ook een cloudplatform voor gegevensanalyse. Dit platform heeft afgelopen kwartaal 115,2 miljoen dollar aan omzet binnengesleept. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023 is dat 5% minder.

MicroStrategy ook in 2024 fanatiek met bitcoin

Toch lijkt het nog redelijk mee te vallen, want de abonnementsinkomsten zijn ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar met 22% gestegen. Dat zou komen doordat het langzaam maar zeker volledig overstapt op een abonnementenmodel voor zijn diensten. Opvallend genoeg heeft MicroStrategy ook aan artificial intelligence (AI) gerelateerde diensten, maar hier noemt het vrijwel niets over in het persbericht.

MicroStrategy is ook in 2024 weer druk bezig met het vergroten van zijn bitcoin-positie. In februari behaalde deze een totale waarde van 8 miljard dollar dankzij één van deze nieuwe aankopen. Een maand later volgde een nieuwe koopronde, alhoewel het hier schuldpapier voor heeft uitgegeven.

Het bedrijf is al tijden de grootste beursgenoteerde investeerder in bitcoin. Toch is het niet de grootste eigenaar van bitcoin. Wie dat is kunnen we moeilijk met zekerheid zeggen, maar er zijn wel een aantal entiteiten bekend die meer bitcoin ‘bezitten’, zij het grotendeels voor investeerders. De titel van de allergrootste lijkt nog steeds uit te gaan naar Binance.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 1.157Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment