MicroStrategy en Coinbase fors in de min

Louise de Graaf


Afgelopen dinsdag zagen grote Amerikaanse bedrijven hun aandelen fors dalen. Onder meer bitcoin investeerder Microstrategy (MSTR), cryptobeurs Coinbase (COIN) en bitcoin miners Marathon Digital Holdings (MARA) en Riot Platforms (RIOT) leden allemaal flinke verliezen.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Microstrategy grootste verlies

Na de sluiting van de aandelenmarkt op maandag rapporteerde MicroStrategy een omzetdaling van $115,2 miljoen over het eerste kwartaal. Dit was op jaarbasis een omzetdaling van 5 procent.

De investeerders reageerden massaal door hun aandelen te verkopen, wat leidde tot een daling van maar liefst 17 procent. Daarna herstelde het aandeel MSTR licht, maar sloot de prijs van het aandeel een stuk lager dan maandag. Vorige maand daalden de aandelen van MSTR ook al flink met zo’n 16 procent. Zoomen we uit op de grafiek, dan staat het aandeel nog 246% hoger dan een jaar eerder.

Aandelen COIN, MARA en RIOT dalen mee

Het aandeel COIN van de Amerikaanse crypto exchange Coinbase daalde ook met 6 procent. Ondanks deze daling staat het nog steeds 306% hoger dan een jaar geleden.

Hetzelfde gold voor de bitcoin miners Marathon Digital en Riot Platforms, maar ook de aandelen van deze bedrijven daalden minder hard dan het aandeel MSTR. Zo zagen aandeelhouders van MARA hun aandeel met 9 procent dalen en het aandeel RIOT met 7 procent.

Het aandeel MARA, met een prijs van $16,06, staat nog 82% procent hoger dan een jaar eerder. Het aandeel heeft veel te maken met koersschommelingen en stond ook een stuk hoger eerder dit jaar. Op 28 februari noteerde het aandeel nog een prijs van $31,03. RIOT staat als enige aandeel met 4 procent in het rood als er wordt gekeken naar een jaar eerder.


Stereotype bevestigd: Nederlanders zijn het beste in sparen

  • icon-finance

    Finance nieuws

Huidige markt kleurt rood

Zowel de aandelenmarkten als de cryptomarkten staan deze week in het rood. Op het moment van schrijven staat bitcoin (BTC) op $57.800, wat een daling is van 5,5% ten opzichte van 24 uur geleden.

Ondanks dat MicroStrategy op zijn andere werkzaamheden verlies leed, ging het in april door met bitcoin kopen. Het bedrijf bezit nu 214.400 BTC met een waarde van 12,4 miljard dollar.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 452Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment