Michael Saylor’s MicroStrategy koopt voor fortuin aan bitcoin

Louise de Graaf


MicroStrategy heeft nog maar eens 3000 extra bitcoin (BTC) aangeschaft. Dit maakt de eigenaar van het bedrijf, Michael Saylor, bekend via X. In totaal gaat het om een aankoop van $155 miljoen. De gemiddelde aankoopwaarde per gekochte bitcoin ligt op $51.813.

Met deze aankoop komt de totale hoeveelheid BTC in bezit van MicroStrategy op 193 duizend BTC. In totaal betaalde het bedrijf hiervoor $6,09 miljard. De gemiddelde aankoopprijs van alle bitcoin bij elkaar ligt daarmee op $31,544 per bitcoin.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Michael Saylor koopt nog meer bitcoin

Daarmee staat de bitcoin investering van MicroStrategy dus flink in het groen. De totale waarde van de bijna 200 duizend BTC bedraagt ongeveer $9,91 miljard.

MicroStrategy’s bitcoin strategie lijkt zich weinig aan te trekken van de koers. De BTC koers staat namelijk momenteel op het hoogste niveau sinds december 2021. Dat lijkt het bedrijf er niet van te weerhouden om bitcoin te blijven kopen. 

In augustus 2020 kocht het bedrijf voor het eerst bitcoin. Dit is het sindsdien blijven doen. Zowel tijdens de hoge koersen van de bullrun als tijdens de diepe dalen van de bearmarkt. Deze dollar cost average (DCA) strategie lijkt dus vooralsnog goed uit te pakken met bijna $4 miljard aan ongerealiseerde winst.

Grootse plannen van MicroStrategy

Of MicroStrategy echter ooit deze winst zal realiseren is onwaarschijnlijk. In gesprek met Bloomberg gaf Saylor vorige week namelijk aan nooit de bitcoin te zullen verkopen. Er is namelijk geen betere asset dan BTC, aldus Saylor.

“We geloven dat kapitaal vanuit [andere assets] naar bitcoin zal blijven stromen. Bitcoin is technisch superieur ten opzichte van alle andere asset klassen. Daarom is er simpelweg geen reden om bitcoin te verkopen,” aldus de duidelijke taal van Saylor.

Officieel is MicroStrategy een softwarebedrijf. Maar daar gaat verandering in komen. Eerder deze maand sprak Saylor zich in een interview uit over de toekomst plannen van het bedrijf. Vanwege de grootste bitcoin successen wil Saylor zijn bedrijf namelijk omvormen tot een “Bitcoin ontwikkelingsbedrijf”. Lees daar in dit artikel meer over.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment