Met bericht over ‘crypto scam’ uit Elon Musk zijn kritiek op de dollar

Louise de Graaf


Elon Musk plaatste recent een bericht op X, voormalig Twitter, waarin hij hard uithaalt. In de tweet staan een aantal zorgwekkende data uitgewerkt die wijzen op een mogelijke ‘crypto scam’.


2 Binance managers gegijzeld, waaronder hoofd crypto criminaliteit

  • icon-overheidregulatie

    Overheid en regulatie

Elon Musk kaart ‘crypto scam’ aan

In eerste instantie lijkt het alsof er een grootschalige crypto scam wordt beschreven:

“Er is namelijk 27 biljoen van in circulatie, er is geen limiet op het aanbod, er is slechts één node, 25% van het totale aanbod is in de afgelopen 6 maanden geslagen, en 1% van de eigenaren bezitten 30% van het aanbod.”

Het klinkt bijna als een losgeslagen valuta of crypto. Maar in feite, tot de verbazing van Twitter gebruikers, blijkt het allemaal data zijn van de Amerikaanse dollar.

Alhoewel Musk er zelf weinig bij vermeldt, wordt er veel gespeculeerd over de mogelijke onderliggende boodschap. De multimiljardair toont hier namelijk tot op een zekere hoogte een afgunst voor de Amerikaanse dollar mee aan.

Positief over crypto

In tegenstelling tot de dollar, is Elon Musk altijd al een groot voorstander geweest van crypto. Zo hebben hij en zijn bedrijven Tesla en SpaceX veel geld in crypto zitten, en is hij altijd zeer goed te spreken geweest over dogecoin (DOGE). 

Elon Musk ziet crypto als de toekomst en wil dat het ook in het normale leven gebruikt kan worden. Bij Tesla heeft hij daarom ooit bitcoin als betaalmiddel geaccepteerd. Hier kwam hij later wel weer van terug vanwege zorgen over schade aan het klimaat. Dit zorgde destijds voor een megacrash van de gehele cryptomarkt, en bitcoin in het bijzonder.

Vanwege eerdere tweets over crypto en dogecoin, is Elon Musk in 2022 ook aangeklaagd wegens marktmanipulatie. Dogecoin fluctueerde in die tijd zeer sterk door tweets van Musk.

Verder is X bezig met het aanpassen van betalingsmiddelen op de website. Halverwege 2024 komt hier meer bericht over. Het zou kunnen zijn dat hij crypto, waaronder het door hem zo geliefde dogecoin, een geldig betaalmiddel maakt op X.


Gebruikers van crypto-witwasser worden zelf slachtoffer van criminelen

  • icon-overheidregulatie

    Overheid en regulatie

Musk’s kritiek op de dollar

Musk is kritisch op het huidige Amerikaanse monetaire beleid en maakt zich zorgen om de Amerikaanse dollar. Zo is hij bang dat de Amerikaanse dollar zijn status als dé reservevaluta van de wereld verliest, mede door de oorlog in Oekraïne en de hoge inflatie.

Zo is Rusland al overgestapt op de Chinese Yuan als reservevaluta, en zouden andere mogelijk kunnen volgen. Voor Musk is het zo klaar als een klontje: de toekomst ligt in crypto en niet in fiat geld, zo twitterde hij al in 2021.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 650

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment