Memecoin pepe haalt grote altcoins in, maar riskeert giga-crash

Louise de Graaf


Veel altcoins hebben het de afgelopen paar dagen wat moeilijk. Tegelijkertijd is de memecoin pepe (PEPE) al meer dan een maand opvallend sterk. Op dinsdag heeft de token een nieuwe mijlpaal bereikt, maar er dreigt ook een gigantische crash.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Pepe haalt mijlpaal

De meeste altcoins wachten op ‘altseason’; het moment waarop niet bitcoin het merendeel van de aandacht vangt, maar altcoins. Van veel altcoins zijn de koersen de afgelopen maand hooguit zijwaarts gegaan of zelfs gedaald, maar niet die van pepe. Sinds de bodem van halverwege april is de memecoin met ruim 300% gestegen, waardoor de koers met een flinke afstand op een record staat.

De totale marktwaarde van PEPE ligt nu op maar liefst 6,7 miljard Amerikaanse dollar. Dit is zelfs meer waard dan uniswap (UNI) en litecoin (LTC), die genoegen moeten nemen met respectievelijk 6,5 miljard dollar en 6,2 miljard dollar. Daardoor heeft de coin de tweeëntwintigste plaats in de algemene crypto-ranglijst veroverd.

De koers is met name de afgelopen week hard gegroeid – met ruim 80% om precies te zijn. Dit was nadat bekend werd dat de interesse in memecoins op het moment gigantisch is. Vlak hierna was pepe één van de bestemmingen van ontcijferaars van een soort raadsel.

Gaat PEPE crashen?

Vlak boven pepe staat polygon (MATIC), waarvan alle tokens bij elkaar nu 7,2 miljard dollar waard zijn. Of de populaire memecoin de komende tijd MATIC in zal halen is nog maar de vraag, want de markt lijkt erg verdeeld te zijn over de richting van de koers.

Cointelegraph wijst naar on-chain gegevens van Santiment, waaruit blijkt dat er steeds minder coins in handen zijn van investeerders met meer dan 1 miljard tokens. Dat suggereert dat de grootste investeerders hun coins naar exchanges versturen, mogelijk om te verkopen.

Tegelijkertijd is er op maandag een enorme hoeveelheid PEPE van de crypto exchange OKX verstuurd naar twee nieuw aangemaakte walletadressen. Dat blijkt uit door Lookonchain verzamelde blockchain-data. Maar één van de volgers van Lookonchain verklaarde hierop dat de koers op een enorm sterke resistance-lijn staat, wat suggereert dat de koers inderdaad juist op het punt staat om hard te dalen.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment