Meme crypto schieten met +50% omhoog na positief nieuws Avalanche

Louise de Graaf


De Avalanche Foundation gaat meme crypto kopen. Dat kondigt de stichting achter het Avalanche (AVAX) ecosysteem aan in een post op X.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Programma van $100 miljoen kijkt naar meme crypto

In de post schrijft de foundation dat het de intentie heeft om meme cryptocurrencies onderdeel uit te laten maken van zijn Culture Catalyst programma. Deze sub-categorie heeft namelijk een “significante niche” gecreëerd binnen het crypto-landschap:

“Naast prominente categorieën van cryptoactiva zoals gastokens, DeFi-tokens, Real World Assets (RWA’s), NFT’s, stablecoins en governance-munten, hebben meme crypto een aanzienlijke niche uitgesneden in het landschap van cryptoactiva.”

Hier voegt de Avalanche Foundation aan toe:

“De Avalanche Foundation is van plan om Culture Catalyst te gaan gebruiken om de cultuur en het plezier dat wordt gesymboliseerd door mememunten te erkennen en aan te moedigen.”

Het Culture Catalyst programma heeft naar verluidt zo’n $100 miljoen in zijn schatkist zitten.

Dogecoin en shiba inu geen onderdeel

Welke crypto onderdeel zullen zijn is niet helemaal duidelijk. Het zullen echter enkel meme crypto gebaseerd op Avalanche zijn, en dus niet bekende crypto zoals dogecoin (DOGE) of shiba inu (SHIB).

Ook zal het niet zomaar willekeurige munten gaan kopen. De stichting heeft enkele selectiecriteria “inclusief het aantal houders, liquiditeitsdrempels, projectrijpheid, principes van een eerlijke lancering en de algemene sociale sentimenten, onder andere factoren.”

Avalanche meme crypto reageren positief

Een aantal op Avalanche-gebaseerde crypto reageren positief op het nieuws. Zo steeg husky (HUSKY) de afgelopen 24 uur met 67%.

Ook Kimbo (KIMBO) reageerde positief en staat nu meer dan 50% in de plus. Investeerders lijken hiermee te anticiperen dat de Avalanche Foundation een van deze crypto gaat kopen. Dit is echter nog niet bekend of bevestigd, waarmee de stijgende prijzen puur op speculatie gebaseerd zijn.

Het is bovendien ook nog niet bekend wanneer de foundation precies zal beginnen met het kopen van meme cryptocurrencies.

Post Views: 2

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment