Megabank herziet bitcoin prognose, zet nu in op $150.000 eind dit jaar

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen weken een prijsstijging doorgemaakt van ongekend niveau. Terwijl de koers nu stoom aan het afblazen is, wordt er veel gesleuteld aan eerdere prijsvoorspellingen. Ook de Britse multinationale bank Standared Chartered is nu een stuk optimistischer over wat bitcoin de komende tijd in petto zal hebben, en deelt een herziene prijsvoorspelling.


Bitcoin vindt belangrijk steunniveau en zet koers richting de $80.000

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

BTC koers naar $150.000

Standard Chartered had aanvankelijk zijn pijlen gericht op een bitcoin koers van 100.000 dollar aan het eind van het jaar. Met de gigantische prijsrally van de afgelopen tijd heeft de megabank nu nóg meer vertrouwen in een bloeiend 2024, en voorspelt nu een koers van 150.000 dollar over 9 maanden.

De wijziging in de eindejaarsprognose werd vandaag naar buiten gebracht in een investeringsnota per e-mail, ingezien door CoinDesk.

De in januari op de markt gebrachte spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) voor bitcoin vormen de kern voor de opwaartse bijstelling van de prijsdoelen. Standared Charted onderbouwde zijn analyse door de prijsontwikkeling van goud na de introductie van spot ETF’s in de Verenigde Staten te vergelijken met die van BTC.

“We denken dat de goudanalogie – wat betreft zowel de impact van ETF’s als de optimale portefeuillemix – een goed startpunt blijft voor het schatten van het ‘juiste’ BTC-prijsniveau op middellange termijn,” zei de nota.

Ook voorspelt de bank dat bitcoin volgend jaar een cycluspiek van 250.000 dollar zal bereiken, om vervolgens te stabiliseren rond de 200.000 dollar.

“Als de instroom in ETF’s onze middenwegschatting van $75 miljard bereikt, en/of als reservebeheerders BTC kopen, zien we een goede kans op een overschrijding naar het niveau van $250.000 op enig moment in 2025,’’ zo werd er geschreven.

Ethereum ETF op komst

De bank denkt tevens dat ethereum (ETH) dit jaar bitcoin achterna zal gaan met de introductie van spot ETF’s. Sterker nog, Standard Chartered verwacht dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in mei al groen licht zal verkondigen voor dergelijke fondsen. In die maand verstrijken de laatste deadlines van de aanvragen van VanEck en ARK Invest & 21Shares.

Standared Chartered heeft ook gezegd dat de beursfondsen in de eerste twaalf maanden een totaal van 45 miljard dollar kunnen verwelkomen. De ethereum koers zou bovendien tegen het einde van het jaar op zo’n  8.000 dollar kunnen staan, als we de bank moeten geloven.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment