Meer dan €42 miljoen aan crypto gestolen van platform op Arbitrum

Louise de Graaf


Op een van de netwerken van Ethereum (ETH) zijn heel wat miljoenen verloren gegaan. Het gaat om het Arbitrum (ARB) netwerk waar bijna $43 miljoen aan ARB tokens zijn gestolen. Deze tokens waren eigendom van Hedgey Finance, een bedrijf voor het distribueren van tokens. 

Eerder werd het platform ook al getroffen door een vergelijkbare exploitatie. Toen bedroeg de schade $1,9 miljoen. Daardoor komt het totaal aan verloren tokens op bijna $45 miljoen te staan.


Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Crypto-platform Hedgey Finance onderzoekt hack

Het blockchain beveiligingsbedrijf Cyvers bracht het nieuws op X naar buiten. De aanvaller wist een kwetsbaarheid in een smart contract uit te buiten en kon daardoor ongestoord crypto’s van het platform halen. Aan on-chain data is te zien dat de dader al een deel van de fondsen heeft omgezet in de stablecoin DAI. Dit is naar de crypto exchange ByBit gestuurd.

Hedgey Finance is een gedecentraliseerd financieel (DeFi) protocol dat diensten biedt voor het beheren van tokenverstrekkingen. Dit is het proces waarbij digitale tokens geleidelijk worden vrijgegeven of uitgegeven aan bepaalde gebruikers of groepen over een vastgestelde periode. 

Na het detecteren van de exploitatie heeft Hedgey Finance de aanval bevestigd. Het platform heeft aangekondigd dat het in samenwerking met auditoren de kwetsbaarheid gaat onderzoeken. Het is nog onbekend of gedupeerde investeerders hun geld terug krijgen naar aanleiding van de hack.

Veel gestolen, maar ook veel teruggekregen

De exploitatie bij Hedgey Finance is maar weer eens een goed voorbeeld van hoe de relatief jonge crypto industrie nog met problemen kampt. Er is echter hoop, aangezien de strijd tegen cybercriminaliteit steeds succesvoller blijkt te gaan. 

Maart 2024 markeerde namelijk een belangrijke maand tegen crypto hackers. Ondanks de registratie van 30 afzonderlijke hacks met een totaal verlies van $187 miljoen, is er substantiële vooruitgang geboekt in het terugvorderen van gestolen crypto valuta. 

Meer dan $90 miljoen van de gestolen middelen werd in deze maand succesvol gerecupereerd, wat meer dan de helft van het totale verlies bedraagt. De data van het eerste kwartaal van 2024 toont ook een daling van 25% in verliezen door hacks vergeleken met vorig jaar, met DeFi protocollen als voornaamste doel. 

Een opmerkelijk voorbeeld van deze herstelpogingen is de Munchables-hack. Dit non-fungible token (NFT) spel, dat is ontwikkeld op het Blast netwerk, leed een verlies van $62 miljoen door een hack van een van de eigen ontwikkelaars. Uitzonderlijk genoeg werd het volledige bedrag vrijwillig teruggezonden door de dader, zonder dat hier losgeld voor geëist werd.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment