Markten dicht, beroemdheden gehackt & bitcoin whales kopen

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

Algorand: wat is het precies en kan het met 1200% stijgen?

Algorand: wat is het precies en kan het met 1200% stijgen?

Koersen schommelen ondanks rustige start van de week

Na een volatiele week met de goedkeuring van ethereum (ETH) ETF’s in de VS, is de verwachting dat deze week een stuk rustiger van start zal gaan.

Het is vandaag namelijk Memorial Day in de VS, een nationale vakantiedag waarbij financiële markten blijven gesloten.

Desondanks was bitcoin (BTC) afgelopen nacht behoorlijk aan het schommelen en zakt op het moment van schrijven naar $68.500. Toch meldt analysebedrijf CryptoQuant dat de bitcoin whales terugkeren om BTC te accumuleren.

De meeste andere munten in de top 100 kleuren ook rood, behalve ethereum. De ETH koers blijft gestaag klimmen en komt inmiddels boven $3.900 uit.

Ook memecoins als floki (FLOKI) en pepe (PEPE) presteren weer sterk. Jasmycoin (JASMY) steelt momenteel de show met een stijging van 24%. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Solana en XRP volgende kandidaten voor een ETF?

Hoewel de ethereum-ETF’s zijn goedgekeurd, is het nog maar de vraag wanneer ze daadwerkelijk lanceren.

Ondertussen kenden de bitcoin-ETF’s weer een sterke week. Vrijdag zagen de ETF’s een instroom van $251,9 miljoen. Dat was voor de tiende dag op rij een netto-instroom voor de beursfondsen. Vanwege Memorial Day worden er dus vandaag ook geen ETF’s verhandeld.

De markt speculeert ondertussen wat mogelijk de volgende kandidaten zijn voor een ETF in de VS. Volgens Standard Chartered, een grote Britse bank, zijn dat mogelijk solana (SOL) en ripple (XRP). Dat zal echter niet voor 2025 zijn, zegt de bank.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Beroemdheden en crypto-influencers gehackt op Twitter

Er komen berichten naar buiten dat meerdere beroemdheden en influencers zijn gehackt op Twitter. Gehackte accounts promoten tokens als ORDI en LUNA2 die vervolgens sterk in waarde stijgen.

Ook sociale media-accounts van Caitlyn Jenner lijken gehackt te zijn en memecoins te promoten. Er wordt gespeculeerd dat de hackers momenteel toeslaan vanwege Memorial Day en beveiligers op vakantie zijn. Wees vandaag dus extra voorzichtig op sociale mediaplatformen.

Algorand komt met gedurfde advertentie tegen Bitcoin, Ethereum en Solana

Algorand komt met gedurfde advertentie tegen Bitcoin, Ethereum en Solana

Christiano Ronaldo lanceert nog een NFT-collectie ondanks rechtszaak

We blijven even bij de celebrities. De bekende Portugese voetbalster Christiano Ronaldo besluit om samen met Binance nog een NFT-collectie te lanceren.

Dat is opvallend, want Ronaldo wordt momenteel aangeklaagd voor $1 miljard voor zijn vorige NFT-collecties.


Post Views: 305

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment