markt wacht ETF-nieuws af, memecoins stijgen

Louise de Graaf


De cryptomarkt houdt zijn adem in voor het vonnis over de aangevraagde ethereum ETF’s. Deze beursfondsen kunnen ieder moment af- of goedgekeurd worden, met grote gevolgen van dien. Sommigen zijn van mening dat zelfs vandaag dit oordeel geveld kan worden. De prijsactiviteit is vandaag dan ook laag, maar desondanks staan meerdere memecoins in de plus.

Bitcoin afgewezen bij $63.000, memecoins schitteren in onzekere markt

Bitcoin afgewezen bij $63.000, memecoins schitteren in onzekere markt

Blik op de cryptomarkt

Bitcoin gaat momenteel over de toonbank voor een prijs van €64.400 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $69.800. Sinds 24 uur geleden is de prijs ongeveer 1% gestegen. De laatste tijd was de prijs zeer volatiel, maar in afwachting van de ethereum ETF’s is de prijs gestabiliseerd

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met 0,3% gestegen naar $2,74 biljoen. Het 24-uur-handelsvolume is eveneens gedaald, naar $77 miljard. Doordat zowel bitcoin als de crypto markt in zijn geheel gedaald is, blijft de bitcoin dominantie gelijk. Bitcoin omvat nu met een marktkapitalisatie van $1,38 biljoen ongeveer 50,3% van de markt.

De hardste stijgers, waaronder dogwifhat

De memecoins hebben het meest profijt van de recente marktbewegingen. Ondanks de spanning stijgen zij lekker door. Uit de top 100 zijn het hardst gestegen:

  • Black phoenix (BPX), met een stijging van 6.083.081.4% in de afgelopen 24 uur;
  • Dogwifhat (WIF), met een stijging van 13,3% in de afgelopen 24 uur;
  • GALA (GALA), met een stijging van 9,0% in de afgelopen 24 uur;
  • Safe (SAFE), met een stijging van % in de afgelopen 24 uur;
  • Bonk (BONK), met een stijging van % in de afgelopen 24 uur;

Nee, je ziet het niet verkeerd, black phoenix is met 6,1 miljoen procent gestegen. Met een marktkapitalisatie van $3,8 miljard is het nu de 33e munt op de cryptomarkt. Echter, de munt is met een handelsvolume van slechts $2,8 miljoen zeer waarschijnlijk oplichterij in de vorm van een pump-en dump scheme. Men is dan ook gewaarschuwd om niet in de munt te investeren.

De hardste dalers, waaronder lido DAO

Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn vandaag, en er staan ook meerdere munten in de min. Een aantal van deze zijn verbonden met ethereum. De daling komt hoogstwaarschijnlijk doordat ethereum met $150 naar beneden corrigeerde. Zulke prijsbewegingen zijn vaak sterker terug te zien in zogeheten Layers 2’s. Uit de top 100 is gedaald:

  • Fantom (FTM) is met 7,5% gedaald in de afgelopen 24 uur;
  • Core (CORE) is met 6,4% gedaald in de afgelopen 24 uur;
  • Stacks (STX) is met 6,3% gedaald in de afgelopen 24 uur;
  • Lido DAO (LDO) is met 6,2% gedaald in de afgelopen 24 uur;
  • Optimism (OP) is met 6,0% gedaald in de afgelopen 24 uur.

Bitvavo geeft 10 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 1,79 FIL of 0,58 TIA!

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment