Man verdiende 32 bitcoins door verkleed als kip de straat op te gaan

Louise de Graaf


In de vroege dagen van bitcoin (BTC), toen de koers nog niet naar astronomische hoogtes was gestegen, werden regelmatig grote hoeveelheden weggegeven.

Mensen waren bereid tot de meest opmerkelijke dingen om hun handen op de opkomende digitale munt te krijgen.

Een van de meer bizarre verhalen komt uit de begindagen van crypto, toen iemand op een wel hele gemakkelijke manier een grote berg bitcoins verdiende.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

$1,5 miljoen bitcoin voor het dragen van een kippenpak

In 2011, toen de waarde en bekendheid van bitcoin nog ver verwijderd waren van wat ze vandaag de dag zijn, besloot een man een simpele uitdaging aan te gaan in ruil voor crypto.

Voor een beloning van 32 bitcoins kleedde de man zich in een kippenpak en bezocht hij met een bord in zijn handen een drukke winkelstraat. Op zijn bord stond: “Stop de Fed (Federal Reserve), gebruik bitcoins!”

De actie was bedoeld om aandacht te vragen voor bitcoin. De man stond voor een Cartier winkel en slechts vier mensen vroegen hem wat bitcoin is. Hij verwees ze vervolgens naar bitcoin.org.

Dit deed hij ongeveer vijftien minuten lang. Daarna was hij van plan om op de grond te zitten als een bedelaar met een nieuw bord met daarop “Werkloos. Zal werken voor bitcoins.” Dat werd echter niet gewaardeerd door de Cartier winkel en hij werd weggejaagd.

Desalniettemin kreeg de man zijn 32 bitcoins. In 2011 maakte de koers een opmerkelijke stijging van slechts $0,30 naar $30, een stijging van bijna 10.000%.

Dat betekent dat de 32 bitcoins in dat jaar ergens tussen de $10 en $1.000 waard waren. Vandaag de dag zijn ze meer dan $1,5 miljoen waard.

Streamer krijgt donatie van bijna een miljoen aan BTC

Dit is slechts een van de velen voorbeelden van bizarre verhalen uit de begindagen van bitcoin. Dit soort voorbeelden zijn echter niet alleen in de begindagen te vinden.

In 2019 ontving een videogame streamer nog een enorme bitcoin donatie. De streamer, die bekendstaat als ‘Sick Nerd’, streamde het oude spel ‘RuneScape’ op het streamingplatform ‘Twitch’.

Hij ontving toen maar liefst 20 bitcoins van een anonieme fan. De bitcoins waren destijds ongeveer $73.000 waard. Dat was dus toen al een enorme donatie. Vijf jaar later, tegen de huidige bitcoin koers van $48.2000, zijn ze bijna $1 miljoen waard.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment