Man (25) werd snel cryptomiljonair, maar dat had anders kunnen aflopen

Louise de Graaf


Cooper Turley, een 25-jarige Amerikaan, beweert in enkele jaren miljonair te zijn geworden door vroeg te investeren in ethereum (ETH) en bitcoin (BTC). Zeven jaar geleden begon hij met investeren toen bitcoin verhandeld werd voor $2000 en ether voor een paar honderd dollar. 

Niet alleen bleef hij tijdens hard dalende koersen doorgaan met inkopen, hij begon ook met een proces genaamd ‘yield farming.’ Dat is een ontzettend risicovolle bezigheid; maar het maakte hem wel miljonair. 


Crypto Ontbijt: Bitcoin halving wordt gevierd door investeerders

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Crypto miljonair door bitcoin, ethereum

Cooper Turley vertelde aan CNBC Make It dat zijn vroege investeringen hem een fortuin van zeven cijfers hebben opgeleverd. Daarvan is 90% tussen 2019 en 2021 gegenereerd, toen er een grote bullmarkt uitbrak. Daarentegen kan CNBC het huidige crypto bezit van Turley niet verifiëren, maar zijn verhaal blijft opmerkelijk.

“Ik voel zeker niet dat ik het gemaakt heb”, zegt Turley. “Er zijn veel mensen die veel beter af zijn dan ik in crypto. Maar ik ben erg dankbaar.”

Turley, die oorspronkelijk muziekbusiness studeerde aan de University of Colorado Denver, werd voor het eerst geïnvesteerd in het Ethereum-netwerk in 2017. Hij raakte gefascineerd door hoe de Ethereum-blockchain de muziekindustrie kon veranderen. Zoals bijvoorbeeld het automatiseren en versnellen van royaltybetalingen aan artiesten.

Na zijn afstuderen in 2018 nam Turley zijn crypto-portfolio serieuzer, zelfs toen de waarden van zowel bitcoin als ethereum kelderden: 

“In 2017 zag ik mijn nettowaarde in principe instorten,” herinnert hij zich. “Het was in de tussentijd van twee tot drie jaar, toen iedereen het min of meer had afgeschreven, dat ik echt zwaar bleef investeren.”

Na zich een tijd lang met ethereum en bitcoin bezig te hebben gehouden, viel zijn blik ook op de gedecentraliseerde sector. Gedecentraliseerde financiën (DeFI) is een groeiend onderdeel van de cryptomarkt. 

Een duik in de risicovolle wereld van DeFI

Het heeft als doel om het traditionele bankensysteem te verwerpen. ‘Baas over eigen geld’ is het motto. Men kan bijvoorbeeld handelen op gedecentraliseerde exchanges, zonder bestuur. De enige vorm van organisatie dat erachter zit is een team van ontwikkelaars die de exchange draaiende houden. Ook kan men zonder tussenpersoon geld overmaken via de bitcoin-blockchain, en bewaren ze hun geld in een hardware wallet. 

In de wereld van DeFi en yield farming duiken toont echter aan hoe riskant deze sector kan zijn. Nog een mogelijke optie waar men zich in de DeFi-sector kan begaan, is crypto uitlenen aan anderen in processen zoals yield farming. Maar daarbij kan één verkeerde berekening of een onverwachte marktbeweging desastreuze gevolgen hebben. DeFi staat bekend om zijn hoge risico’s en minimale regulering, en er is weinig bescherming als iemand zijn lening niet terugbetaald.

Turley’s succes is het resultaat van het goed uitpakken van erg risicovolle beslissingen. Alhoewel hij een aanzienlijk succes heeft behaald, benadrukken experts dat succes in het verleden geen garantie is voor de toekomst. Dit verhaal had heel anders kunnen aflopen, en dat is ook bij vele investeerders het geval geweest.


Post Views: 37Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment