Litecoin verrast en verslaat zowel ETH als BTC op activiteit

Louise de Graaf


Voor het eerst in de geschiedenis heeft Litecoin (LTC) zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH) ingehaald op het gebied van dagelijkse actieve adressen, een belangrijke graadmeter voor netwerkactiviteit, gebruikersbasis en vraag. Begin juni registreerde Litecoin maar liefst 728.000 dagelijkse actieve adressen, een stijging van 110% in de afgelopen zeven dagen.

VeChain koers zeer bullish, maar ADA heeft het zwaar – kans om in te stappen?

VeChain koers zeer bullish, maar ADA heeft het zwaar - kans om in te stappen?

Explosieve groei in actieve LTC adressen

Volgens gegevens van crypto-analysebureau Santiment behaalde Litecoin dit indrukwekkende aantal van 728.000 dagelijkse actieve adressen. Ter vergelijking: bitcoin had 593.000 en ethereum 419.000 dagelijkse actieve adressen in dezelfde periode. Ondanks deze sterke prestatie van Litecoin, domineert de stablecoin Tether (USDT) nog steeds de markt met het hoogste aantal dagelijkse actieve adressen.

Deze groei in netwerkactiviteit kan worden gezien als een teken van toegenomen vraag en een groeiende gebruikersbasis voor Litecoin. Dit is een opmerkelijke prestatie voor een cryptocurrency die vaak in de schaduw staat van de grotere spelers zoals bitcoin en ethereum en door velen al wordt afgeschreven.

Prijsanalyse van Litecoin

Ondanks de toename in netwerkactiviteit, worstelt de prijs van LTC om door te breken. Op dit moment bevindt LTC zich in een prijsvork tussen $77 en $88, en handelt het momenteel rond $78,83. Vanuit technisch oogpunt toont de dagelijkse relatieve sterkte-index (RSI) een zwak momentum voor Litecoin, ondanks de opmerkelijke netwerkactiviteit. Dit suggereert dat hoewel er meer activiteit en mogelijk een groeiende gebruikersbasis is, de prijs nog steeds onder druk staat en niet significant stijgt.

Hoewel dagelijkse actieve adressen een belangrijk inzicht geven in de netwerkactiviteit, is het daarnaast geen allesomvattende maatstaf om de vraag en gebruikersbasis van een cryptocurrency te evalueren. Andere factoren zoals on-chain transacties en de spot trading volume moeten ook worden meegenomen in de analyse.

Interessant genoeg heeft bitcoin een historisch dieptepunt bereikt wat betreft on-chain transacties en spot trading volume, terwijl er een recordbrekende vraag is naar derivaten zoals futures en exchange-traded funds (ETF’s). In de komende periode zal het interessant zijn om te zien of de stijging in netwerkactiviteit van Litecoin zich zal vertalen in een hogere prijs. De groei van Litecoin in netwerkactiviteit toont aan dat er ruimte is voor concurrentie en innovatie in de cryptowereld, en dat gevestigde namen zoals bitcoin en ethereum niet per se onoverwinnelijk zijn.


Post Views: 116

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment