Litecoin netwerk explodeert, wat is er aan de hand?

Louise de Graaf


Ooit was litecoin (LTC) samen met bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) een van de grote jongens in crypto land. Die tijden zijn echter voorbij en Litecoin heeft de afgelopen jaren zijn meerdere moeten bekennen in nieuwere projecten zoals solana (SOL), avalanche (AVAX) en polkadot (DOT) om een paar voorbeelden te noemen. Maar de afgelopen week kreeg het Litecoin netwerk plotseling een opleving. Zou dit het begin kunnen zijn van de resurrectie van Litecoin?


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Netwerkactiviteit van Litecoin neemt toe

Op 20 december werden er maar liefst 1,2 miljoen nieuwe adressen op het Litecoin netwerk geregistreerd. Ook blijkt uit data van IntoTheBlock dat de actieve adressen op Litecoin consistent hoger zijn dat die op Ethereum. Op 22 december vonden er op Litecoin zelfs meer transacties plaats dan op Ethereum en Bitcoin samen: 1,4 miljoen transacties om precies te zijn.

Een van de redenen voor de opleving van de activiteit op Litecoin zijn de inscripties die tegenwoordig ook op Litecoin mogelijk zijn. Deze inscripties zijn vergelijkbaar met de Ordinals op Bitcoin. Vorige week werden er op Litecoin maar liefst twee miljoen inscripties uitgevoerd binnen vier dagen. Dit bracht het totale aantal inscripties op Litecoin op 12 miljoen. Ter vergelijking: het totale aantal inscripties op Bitcoin bedraagt momenteel bijna 52 miljoen.

Litecoin koers blijft achter

Mooie cijfers voor het Litecoin netwerk dus. Maar helaas wordt deze toenemende activiteit niet gereflecteerd door de koers van LTC. Sinds het begin van deze maand steeg de koers van LTC met slechts 7 procent. Dit valt in het niets bij de opmars van concurrent solana (SOL), dat sinds 1 december zijn waarde met ruim 90 procent zag stijgen. 

Investeerders zijn dus vooralsnog niet onder de indruk van de fundamenteel goede cijfers van litecoin. Wellicht dat daar in de toekomst verandering in komt. De koers van LTC staat op moment van schrijven op $74. Dit is 82 procent onder het all time high van $410. Deze koershoogte werd behaald in mei 2021.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment