Litecoin neemt het voortouw als betaalmiddel in cryptoland

Louise de Graaf


Litecoin (LTC) heeft de laatste tijd een opmerkelijke positie ingenomen als het meest gebruikte betaalmiddel, voorbijstrevend aan de grote jongens zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Hoe kan het dat een kleinere munt als LTC meer gebruikt wordt voor betalingen dan BTC en ETH?


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Litecoin’s opmars

De gegevens van BitPay, een prominente cryptocurrency betaalservice, laten zien dat Litecoin in december 38.25% van alle crypto-transacties bij betalingen op het platform voor zijn rekening nam, wat aanzienlijk meer is dan bitcoin’s 23.24% en ethereum’s 10.45%. De stijging van litecoin in het gebruik op BitPay begon al in november 2023 toen LTC dominant was met 34.52% van BitPay betalingen.

BitPay is een van de grootste platformen waar ter wereld waar mensen crypto-betalingen mee kunnen doen. Het feit dat LTC hier zo populair is, onderstreept het groeiende vertrouwen in Litecoin en toont aan dat het nog altijd een netwerk is om rekening mee te houden.

Waarom Litecoin?

Efficiëntie en lagere kosten zijn de sleutelwoorden als het gaat om Litecoin’s populariteit. In vergelijking met Bitcoin en Ethereum, biedt LTC snellere transactietijden en aanzienlijk lagere kosten, waardoor het een aantrekkelijk alternatief wordt voor dagelijkse transacties. De transactiekosten op zowel Bitcoin als Ethereum zijn soms zo hoog dat het doen van alledaagse betalingen eigenlijk niet eens realistisch is.

“Litecoin is de meest gebruikte cryptocurrency voor transacties,” aldus BitPay.

De impact op Bitcoin en Ethereum

Deze trend zet de traditionele cryptovaluta onder druk om te innoveren en hun efficiëntie te verbeteren. Terwijl Litecoin vooroploopt, moeten Bitcoin en Ethereum wellicht hun strategieën heroverwegen om relevant te blijven als betaalmiddel. Het verlagen van transactiekosten is van groot belang voor beide netwerken. Litecoin is tot die tijd duidelijk opgestaan als een praktisch en efficiënt alternatief voor dagelijkse transacties.

Iets meer dan een week geleden merkte we ook al dat de activiteit onder Litecoin adressen enorm was gestegen. Ook het aantal nieuwe adressen op het Litecoin netwerk zit flink in de lift. Op 22 december vonden er maar liefst 1,4 miljoen transacties op Litecoin plaats, meer dan Bitcoin en Ethereum samen. Duidelijke tekenen dat Litcoin in bloei staat momenteel.

Post Views: 79Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment