Lichte daling voor Bitcoin, markt beweegt zijwaarts

Louise de Graaf


Het weekend zit er weer op, maar de activiteit op de markt laat nog op zich wachten. Bitcoin, en de rest van de crypto markt, beweegt voornamelijk zijwaarts met een duidelijke afwezigheid van grote bewegingen. Op het moment van schrijven staat BTC 0,6% in het rood.


Bitcoin start de week rood, terra classic (LUNC) daalt na slecht nieuws

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met 0,8% gestegen naar $1,7 biljoen in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume is $46,9 miljard, wat ook relatief weinig is.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €38.961 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een lichte daling van 1,29%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $42.040.

Het is een trend die we al wat langer zien, maar ook vandaag blijft ethereum (ETH) achter op de koning der cryptocurrencies. ETH staat momenteel 0,9% lager dan een dag geleden.

De hardste stijgers, waaronder Monero

Sui (SUI), Monero (XMR) en Celestia (TIA) zijn de drie hardst gestegen cryptocurrencies uit de top 50. In de afgelopen 24 uur zijn de drie flink in waarde toegenomen:

  • Sui is met 5,3% gestegen naar $1,42
  • Monero is met 4,7% gestegen naar $167,24
  • Celestia is met 2,9% gestegen naar $17,54

Met name Sui valt op in deze lijst. Niet alleen om de nette stijging van vandaag, maar vooral om de prestaties van de afgelopen 30 dagen. SUI is deze maand met maar liefst 82% gestegen! Daarmee is het zelfs de top 50 grootste cryptocurrencies binnengekomen vandaag.


Bitcoin en crypto houden adem in, deze prijslevels zijn belangrijk

De hardste dalers, waaronder Bittensor

Bittensor (TAO), Mantle (MNT) en Lido DAO (LDO) zijn de hardst gedaalde tokens uit de top 50. In de afgelopen 24 uur daalden zij met respectievelijk 8,6%, 7% en 3,6%.

Oplettende lezers zullen de afgelopen paar dagen Bittensor juist voorbij hebben zien komen tussen de hardste stijgers. Immers, TAO is de afgelopen 7 dagen met een gigantische 44% gestegen, maar moest vandaag klaarblijkelijk even een stapje terug doen.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP!

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.


Bitcoin maakte forse prijsbewegingen, hier moet je vandaag op letten

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het is weer meer dan 2 weken geleden dat de eerste spot Bitcoin ETF’s werden goedgekeurd, maar helaas bleven de gewenste effecten op de koers tot nu toe uit. Desalniettemin zijn de ETF’s erg in trek bij investeerders; het ETF van vermogensbeheerder BlackRock bereikte zelfs een historische mijlpaal,


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment