Koreaanse won stoot dollar van de troon als populairste munt in crypto

Louise de Graaf


Zeer lang was de Amerikaanse dollar bij uitstek de meest gebruikte fiatvaluta in de handel van crypto.

Dat was afgelopen kwartaal anders. Volgens nieuwe data blijkt dat de Koreaanse won de dollar heeft ingehaald en nu de meest populaire munt is in de cryptohandel.


Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Koreaanse won haalt Amerikaanse dollar in & is populairste fiatmunt in crypto

De Koreaanse won behaalde in de eerste drie maanden van 2024 een handelsvolume van $456 miljard in de crypto-industrie.

Daarmee haalde het net op het nippertje het volume van de dollar in, die afgelopen kwartaal op $445 miljard uitkwam. Dat rapporteerde analysebedrijf Kaiko op 15 april.

Volgens Kaiko zorgt de verbeterde macro-economische toestand in Zuid-Korea, alsmede de toenemende concurrentie onder cryptobeurzen, voor de stijging in het handelsvolume:

“De verbeterde macro-economische situatie en de hevige concurrentie tussen Koreaanse beurzen hebben gezorgd voor een toename in het handelsvolume op de Koreaanse markten, dat begin maart het hoogste niveau in meer dan twee jaar bereikte.

In het eerste kwartaal van 2024 heeft de Zuid-Koreaanse won de Amerikaanse dollar overtroffen qua cumulatief handelsvolume.”

fiat handelsvolume crypto kaiko

Zuid-Koreaanse cryptobeurzen voeren een agressieve concurrentiestrijd

Kaiko meldt dat de bull-run tijdens de eerste maanden van 2024 ervoor zorgde dat een ware strijd losbarstte onder cryptobeurzen.

Beurzen als Bithump en Korbit lanceerden eind vorig jaar nieuwe campagnes om handel zonder transactiekosten te promoten.

De beurzen willen hiermee de strijd aangaan met het dominante Upbit, dat verantwoordelijk is voor meer dan 80% van het cryptohandelsvolume in Zuid-Korea.

Door deze agressieve marketingcampagnes verdrievoudigde het marktaandeel van Bithump, meldt Kaiko. Het zorgde er echter ook voor dat de cryptobeurs een forse verlaging in de omzet zag:

“Ondanks zijn agressieve strategie van geen handelskosten, die leidde tot een toename in handelsvolume, zag Bithumb zijn jaarlijkse omzet in 2023 met 60% dalen.

Deze aanzienlijke daling in inkomsten heeft er waarschijnlijk toe geleid dat de beurs zijn campagne voor het niet rekenen van handelskosten op 5 februari stopzette, slechts vijf maanden na de start ervan.”

Ondertussen hebben grote internationale beurzen als Binance en Crypto.com plannen om in Zuid-Korea uit te breiden.

Opvallend is dat de euro fors achterbleef in het eerste kwartaal van 2024. De euro behaalde slechts een volume van $59 miljard.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment