Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

Een cryptocurrency genaamd district0x (DNT) steelt momenteel de show op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Het is de meest verhandelde munt op dit moment, met een handelsvolume van €140,7 miljoen. Ter vergelijking: het handelsvolume van bitcoin (BTC) op Bitvavo is ‘slechts’ €88 miljoen. De reden hiervoor is een abnormale stijging van maar liefst 170% in 24 uur.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Kleine crypto stoot bitcoin van de troon met megastijging

Bitcoin (BTC) heeft een enorme stijging neergezet de afgelopen weken. Automatisch trekt de munt meerdere altcoins met zich mee. Voornamelijk memecoins zoals pepe (PEPE), shiba inu (SHIB), dogecoin (DOGE) en bonk (BONK) doen het erg goed. Ook oude projecten worden weer nieuw leven ingeblazen. Zoals bijvoorbeeld district0x (DNT).

District0x is een blockchain-project dat een platform bouwt voor gedecentraliseerde marktplaatsen en gemeenschappen. Het stelt mensen in staat om zelfgemaakte digitale marktplaatsen te creëren voor verschillende doeleinden. Zoals het verkopen van tweedehands spullen, het aanbieden van diensten of discussies. DNT is de cryptomunt die wordt gebruikt binnen dit ecosysteem.

Waarom deze munt momenteel zo enorm populair is geworden is een raadsel. Er zijn de laatste tijd weinig updates naar buiten gekomen van het project. Vorige week had de token op alle exchanges gezamenlijk een handelsvolume van $1 miljoen. Nu is dat op Bitvavo alleen al meer dan 100 keer zoveel. 

Bitvavo faciliteert twee derde van transacties

Overigens wordt de munt op Bitvavo wel het meest verhandeld. Op plek twee staat crypto exchange Coinbase, met een district0x handelsvolume van $101 miljoen. Bitvavo faciliteert daarmee 67%, ongeveer twee derde, van alle district0x transacties.

In de bullmarkten van 2018 en 2021 zag de token de meeste activiteit. Destijds werden soortgelijke handelsvolumes en prijspieken gezien als nu. Daartussen was de activiteit bijzonder laag, met dalingen van soms wel 99%. Of de token daarmee geclassificeerd kan worden als pump-en-dump valt lastig te zeggen. Dat we ons momenteel in een bullmarkt bevinden wordt er wel door onderbouwd.

District0x domineert momenteel de Bitvavo exchange. Op plek 2 staat bitcoin, gevolgd door floki (FLOKI) en pepe (PEPE). Shiba Inu (SHIB), die momenteel op plek 5 staat, bezette lange tijd de eerste plek. Nu bitcoin zijn all-time high (ATH) opnieuw heeft verbroken is hier verandering in gekomen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment