JPMorgan waarschuwt bitcoin-bezitters, voorspelt gigantische crash

Louise de Graaf


De crypto markt doet het geweldig en bitcoin (BTC) lijkt niet te stoppen. Maar degenen die al langer dan vandaag bekend zijn met crypto weten dat alles in een mum van tijd kan veranderen. Waar de huidige opmars van bitcoin ophoudt is uiteraard koffiedik kijken. Maar de Amerikaanse bank JPMorgan verwacht binnen enkele maanden toch wel flink lagere koersen dan die we momenteel zien.

Bitcoin halving op komst

In april vindt de langverwachte Bitcoin halving plaats. Op dat moment worden de beloningen voor Bitcoin miners gehalveerd. Het lijkt erop dat de huidige bitcoin opmars voor een groot deel met deze anticipatie te maken heeft. Na de halving wordt bitcoin namelijk schaarser en historisch gezien stijgen de koersen na de halving.

Na de halving zou volgens JPMorgan de hype een beetje tot rust kunnen komen en daarmee ook de bitcoin koers. Dit lijkt een logisch scenario. Dat de bitcoin koers momenteel boven de 60 duizend dollar staat is ongekend en had vrijwel niemand verwacht. Een fikse correctie is daarom ook zeker niet uitgesloten.

Bitcoin naar $42.000?

Het prijsdoel van deze correctie legt JPMorgan op 42.000 dollar. De analisten van de bank baseren dit niveau op basis van de productiekosten per bitcoin na de halving. Deze productiekosten fungeren namelijk als een minimale grens voor de koers. Miners zullen namelijk nooit bitcoin met verlies verkopen.

“De bitcoin productiekosten fungeren empirisch gezien als een minimale prijs. Het centrale punt van onze geschatte productiekosten ligt momenteel op $26.500. Dit zal na de halving verdubbelen tot $53.000.”

De analisten verwachten echter een 20 procent daling van de bitcoin hash rate, de totale mining computerkracht van het Bitcoin netwerk. Deze daling zal komen door minder efficiënte mining apparatuur die buiten werking zal worden gesteld. Deze daling in hash power zal de productiekosten op zijn beurt weer omlaag brengen. Dit rekensommetje brengt de minimale productiekosten per BTC dus op 42.000 dollar.

Deze 20 procent daling van de hashrate na de halving komt overigens overeen met de resultaten van een recent onderzoek van Galaxy Digital. Lees hier in dit artikel meer over.

Het niveau van 42.000 dollar komt ook overeen met de grote liquiditeitszone tussen ongeveer 41.000 en 44.000 dollar. In deze zone handelde de bitcoin koers twee maanden lang; van begin december tot begin februari.

Tijdelijk tot 40 euro gratis crypto cadeau

Ben je klaar om je te verdiepen in de wereld van crypto en speel je met het idee om Bitcoin of een andere digitale valuta te kopen? Wij hebben de handen ineengeslagen met Bybit powered by SATOS, de exchange met het meest uitgebreide aanbod van crypto in Nederland, om onze lezers een exclusieve aanbieding te doen.

Registreer je bij Bybit powered by SATOS via onderstaande knop en krijg als welkomstgeschenk tot 40 euro in de crypto van jouw keuze helemaal gratis.

Pak tot 40 euro gratis


Post Views: 717Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment