JPMorgan gaat toch meedoen aan Bitcoin ETF, crypto gemeenschap is boos

Louise de Graaf


Vannacht werd bekend dat vermogensbeheerder BlackRock zou gaan samenwerken met de allergrootste investeringsbank ter wereld, JPMorgan, voor hun spot Bitcoin (BTC) ETF. Dit terwijl de CEO van de bank, Jamie Dimon, voorheen en zelfs recent nog enorm kritisch was over de crypto industrie. Dit heeft er voor gezorgd dat de crypto gemeenschap hard heeft uitgehaald naar Dimon.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

JPMorgan gaat in zee met BlackRock

Ondanks Dimon’s kritiek op crypto en zijn beweringen dat hij een einde zou maken aan crypto als hij dat kon, toont BlackRock’s bijgewerkte aanmelding voor een ETF bij de SEC, JPMorgan Securities als een geautoriseerde deelnemer voor de ETF. Deze ironische wending heeft vragen opgeroepen over de ware intenties en strategieën van JPMorgan.

Dimon’s eerdere verklaringen over crypto’s rol in criminele activiteiten staan in schril contrast met de bereidheid van zijn bedrijf om een sleutelrol te spelen in een Bitcoin ETF, een instrument dat de toegankelijkheid en acceptatie van Bitcoin zou kunnen vergroten. Crypto-enthousiastelingen en analisten hebben deze schijnbare hypocrisie aan de kaak gesteld, met speculaties over mogelijke dubbele standaarden en de invloed van financieel gewin op morele standpunten.

“Wat dacht je daarvan [senator Elizabeth Warren], Jamie Dimon’s JPMorgan is betrokken bij Bitcoin ondanks dat het alleen gebruikt wordt door terroristen, drugskartels en andere criminelen. Of misschien zijn jij en Jamie Dimon gewoon het Amerikaanse publiek aan het verliegen.” zei Ripple-advocaat John Deaton op X

JPMorgan’s acceptatie van crypto

Terwijl Dimon openlijk crypto afwijst, heeft JPMorgan zijn deelname aan de blockchain- en cryptowereld verdiept de afgelopen tijd. Dit duidt op een complexe balans tussen publieke uitlatingen en zakelijke belangen, waarbij grote banken zoals JPMorgan manoeuvreren in een landschap dat ze niet volledig kunnen negeren.

Terwijl de toekomst van regulatie en acceptatie van crypto onzeker blijft, illustreren deze recente ontwikkelingen de ingewikkelde en soms tegenstrijdige houdingen van financiële leiders zoals Dimon. De volgende halte is waarschijnlijk de goedkeuring van het Bitcoin spot ETF. De verwachting is dat de eerste ETF’s, waaronder die van BlackRock, voor 10 januari al groen licht zullen krijgen van de SEC.

Post Views: 30

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment