Jonge crypto ethena (ENA) stijgt met 8% na goed nieuws van cryptobeurs

Louise de Graaf


De token genaamd ethena (ENA) sprong in de afgelopen 24 uur met 9,4% omhoog. Dat heeft te maken met een aankondiging van crypto exchange Bybit. Het platform gaat de stablecoin van Ethena, genaamd USDe, namelijk gebruiken als onderpand voor derivatenhandel.

Hedera koers daalt 40% na teleurstellend nieuws BlackRock

Hedera koers daalt 40% na teleurstellend nieuws BlackRock

Bybit gaat stablecoin van crypto-ecoysteem Ethena gebruiken als onderpand

Bybit’s toevoeging van Ethena’s stablecoin breidt de bruikbaarheid van de USDe-token uit. Handelaren kunnen het nu gebruiken als onderpand voor futures-handel met hefboomwerking en voor spot bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) handelsparen. 

De integratie van USDe als onderpand maakt Ethena volgens Joshua Lim van Arbelos “nog meer een brug tussen gecentraliseerde financiën (CeFi) en gedecentraliseerde financiën (DeFi)”. De ontwikkelingen zijn een stap in de juiste richting om het gebruik van DeFi-protocollen door traditionele financiële marktdeelnemers te stimuleren.

Risico’s van kunstmatige stablecoins

Hoewel USDe veel interesse heeft gewekt door meer dan $2 miljard aan stortingen aan te trekken, zijn er ook zorgen. De stablecoin is namelijk een kunstmatige digitale dollar. Dit betekent dat het is ontworpen om de waarde van een Amerikaanse dollar (USD) na te bootsen, vaak ondersteund door een combinatie van onderliggende activa, derivaten en smart contracts.

Er zijn protocolrisico’s met een dergelijke synthetische dollar. Aangezien de stablecoin is gebaseerd op DeFi protocollen komt dit inherent met risico’s. Zoals bijvoorbeeld bugs, hacks of protocolwijzigingen die de werking van het systeem kunnen beïnvloeden.

Bij een andere synthetische dollar, TerraUSD (UST), zagen we ook problemen die uiteindelijk leidden tot een crash. Ook deze munt was ontworpen om de Amerikaanse dollar na te bootsen. Na twee jaar werd de stablecoin waardeloos toen er twijfels ontstonden over de stabiliteit of betrouwbaarheid van het onderliggende mechanisme.

Crypto wordt mainstream: 1 miljard gebruikers in 2025 verwacht

Crypto wordt mainstream: 1 miljard gebruikers in 2025 verwacht

Stablecoins groeien sneller dan Visa

Een recent onderzoeksrapport voorspelt dat de stablecoin markt nog heel wat rek in zich heeft zitten. Zo wordt er verwacht dat tegen het tweede kwartaal dat stablecoins het betalingsvolume van Visa zal overschrijden. 

Het eerste kwartaal zag al een handelsvolume van ongeveer 2 biljoen dollar. Jan-Erik Asplund, CEO van Sacra, voorspelt zelfs een groei tot 4 biljoen dollar in het tweede kwartaal. Echter, Visa’s Cuy Sheffield wijst echter op een alarmerend feit: slechts 10% van het totale stablecoin volume wordt gegenereerd door ‘echte’ gebruikers, de rest wordt beïnvloed door bots.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment