Japan maakt weg vrij voor bitcoin met nieuw wetsvoorstel

Louise de Graaf


In Japan zijn ze druk bezig omtrent de regelgeving van crypto’s die de toepassingen van de technologie moeten bevorderen. Onlangs hebben ze in het land een wetsvoorstel ingediend dat belastingvoordeel en extra financiële hulp biedt. Het hoofddoel is om het starten van nieuwe bedrijven en het doen van belangrijke investeringen in het land aan te moedigen.

Het voorstel wordt uitgegeven door het Japanse Ministerie van Economie, Handel en Industrie. Het is ter goedkeuring voorgelegd aan de Diet, wat het nationale parlement is van Japan.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Goedkeuring mogelijk in juni

Het voorstel is een significante stap in de versoepeling van de regelgeving rondom crypto, wat traditioneel streng was in Japan. Door cryptocurrencies te integreren in institutionele investeringsstrategieën en ze een legitieme status te geven, kan dit de belangstelling en het gebruik van digitale activa in het land vergroten.

Of de wet ook daadwerkelijk wordt goedgekeurd is nog de vraag. De huidige periode waarin het Japanse parlement bijeenkomst duurt tot 23 juni 2024. Als ze willen, kunnen de parlementsleden besluiten om bepaalde wetsvoorstellen mee te nemen naar een volgende periode. Dit is anders dan in landen zoals Amerika waar wetsvoorstellen die niet zijn aangenomen aan het eind van een periode van twee jaar automatisch komen te vervallen.

Gunstige crypto belastingen

Het initiatief komt na een reeks andere veelbelovende crypto regelingen die de overheid in het land heeft ingezet. Zo heeft Japan eind vorig jaar een cruciale belastinghervorming voorbereid die bedrijven die in cryptocurrency investeren ten goede komt. Ook introduceerde Japan in 2023 een nieuwe regelgeving die startups meer mogelijkheden biedt om financiering te verkrijgen via blockchain technologie.

De belastinghervorming is gericht op het belasten van alleen de winsten die worden gerealiseerd bij de verkoop van crypto, in lijn met hoe particuliere beleggers worden belast. Deze hervorming zou de fiscale last voor bedrijven verminderen en Japan aantrekkelijker maken voor crypto innovatie. Als alles soepel verloopt is het beleid mogelijk al effectief vanaf april 2024.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment