Internationale crypto exchange KuCoin & oprichters aangeklaagd

Louise de Graaf


Een van de grootste crypto exchanges ter wereld, KuCoin, is vandaag samen met twee oprichters aangeklaagd. Volgens de aantijgingen negeerden en vermeden ze Amerikaanse wetten om het bedrijf uit te bouwen tot een van de grootste ter wereld. 


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Internationale exchange KuCoin en twee oprichters aangeklaagd

De Amerikaanse autoriteiten hebben aangekondigd dat ze de internationale crypto exchange KuCoin en twee van de oprichters aanklagen. Volgens Damian Williams, openbaar aanklager van New York’s rechtbank, hebben ze op meerdere vlakken fraude gepleegd.  

Zo verhulden de oprichters Chun Gan and Ke Tang de enorme hoeveelheid Amerikaanse gebruikers dat KuCoin telt. Volgens data van Similarweb is bijna een kwart van KuCoin’s 30 miljoen gebruikers van Amerikaanse afkomst. De crypto exchange rapporteerde zelf echter dat ze weinig tot geen Amerikaanse klanten hadden. Daardoor werden ze uitgezonderd van de Amerikaanse anti-witwaswet (AML).

Doordat ze niet aan deze wetten voldeden hebben er volgens de rechtbank $9 miljard aan illegale transacties plaatsgevonden. Er werd in totaal $5 miljard aan illegale transacties door KuCoin ontvangen en $4 miljard verzonden. De anonimiteit die het platform bood bleek een grote aantrekkingskracht te hebben op criminelen.

Crypto exchange KuCoin ‘KYC-vrij’

Een van de belangrijkste van de aangekaarte punten is het gebrek aan identiteitsverificatie (KYC). Tot juli 2023 was dit niet nodig op het platform en zelfs niet mogelijk voor Amerikaanse gebruikers. Terwijl dit al jaren wettelijk verplicht was voor aanbieders van crypto diensten. KuCoin promootte het platform zelfs als een KYC-vrije exchange voor Amerikaanse gebruikers.

Chun Gan and Ke Tang worden elk beschuldigd van:

  • samenzwering om de Bank Secrecy Act te schenden;
  • samenzwering om een geldtransportbedrijf zonder vergunning te runnen.

Hiervoor staat een celstraf van maximaal 5 jaar.

KuCoin’s eigen cryptocurrency, KuCoin (KCS), is als reactie op het nieuws hard gecrasht. Momenteel wordt deze verhandeld voor $12.26, ten opzichte van $14,50 vanmiddag. Dat is een daling van 15% in anderhalf uur. Desondanks staat de munt nog steeds 41% hoger dan een jaar geleden. Op zijn hoogtepunt was de token $28,83 waard.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment